Raziskovalci evropskega projekta True, ki delujejo v smeri spodbujanja rabe stročnic kot nadomestka mesa, so lani v poročilo zapisali, da je v Evropi povpraševanje po rastlinskih nadomestkih mesa v zadnjih petih letih poraslo za 451 odstotkov. Tu ne bi razglabljali o vzrokih, temveč le o posledicah tega trenda. Vse več je namreč projektov, s katerimi poskušajo izdelati mesne nadomestke. »Čisto meso«, »supermeso« ali »meso brez ubijanja živali« so le trije izmed nešteto raziskovalnih projektov, katerih cilj je izdelati nekaj, kar bo po videzu in okusu najbolj podobno mesu, a n

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.