V grškem letovišču Costa Navarino bodo izbirali gostitelje svetovnih prvenstev v štirih disciplinah pod okriljem Fisa, za Slovenijo pa je najbolj zanimiv izbor gostitelja nordijskega SP, za kar še četrtič kandidira s Planico. Iz slovenske ekipe, ki ni bila uspešna v boju za organizacijo SP 2017, nato 2019 in tudi ne 2021, sporočajo, da je Planica tokrat za naziv gostiteljice pripravljena kot še nikoli.

Ekipa, ki je v zadnjem letu vodila kandidaturo, je prepričana, da je pripravila vse potrebno za pozitiven rezultat, in meni, da se bo po tokratnem kongresu Fisa na minule kongrese v Južni Koreji, Španiji in Mehiki spominjala le še kot na nujne postanke do cilja.

V Grčiji bo imela kandidatura Planice široko podporo države in slovenske javnosti, na povabilo Smučarske zveze Slovenije se je kongresa Fisa namreč udeležila številčna slovenska delegacija na čelu z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič, ki je že v nedeljo odpotovala v Grčijo.

Na kongresu bo Makovec Brenčičeva v imenu Republike Slovenije danes na uradni predstavitvi nagovorila delegate in člane predsedstva Fisa z namenom podpore Planici pri kandidaturi za organizacijo SP 2023. V domovino se bo vrnila v petek.