»Prihajam z veliko veselja, ponosa in predanosti. Zelo sem že nestrpen, želim si delati s tako zvezdniško ekipo, ki spada med najboljše na planetu. Naredil bom vse, da premaknem meje moštva do najvišje možne ravni, ekipa ima vrhunski potencial,« je med drugim dejal Tuchel.

Španec Emery je bil na klopi PSG zadnji dve leti, a ekipe kljub zvezdniškim nakupom ni pripeljal do tako želene evropske lovorike, je pa s pariško ekipo petkrat osvojil francosko prvenstvo. Tuchel je v edini sezoni z Borussio osvojil nemški pokal, pred tem pa z Mainzem pogosto presegal pričakovanja.

Za Tuchelove usluge naj bi se sicer po poročanju tujih medijev med drugimi zanimali tudi pri Arsenalu, Chelseaju, Real Madridu in münchenskemu Bayernu. Trenerski stolček pri PSG si je izboril v vrhunski konkurenci, saj so se za to mesto potegovali še Massimiliano Allegri (Juventus), Antonio Conte (Chelsea) in Luis Enrique (nekoč Barcelona).

Tuchel je trenersko kariero pri Dortmundu zaključil lani po pokalnem naslovu, odnose med njim in vodstvom kluba pa naj bi precej ohladil teroristični napad na avtobus BVB proti Monacu.