Glavni junak v Winnipegu je bil Jonathan Marchessault, ki je dosegel dva gola. Golden Knights tudi po njegovi zaslugi v letošnji sezoni doživljajo pravi razcvet, saj so se ligi NHL pridružili šele v tekoči sezoni in že v prvi rušijo vse mejnike, ki so jih pred tem postavile ekipe novincev.

Slovaški hokejist Tomaš Tatar je za Vegas pred 15.321 gledalci v dvorani Bell MTS Place dosegel prvi gol v 14. minuti prve tretjine, zgolj štiri minute kasneje so Vitezi vodili že z 2:0.

»Preprosto smo od prve minute igrali čvrst hokej in uspelo nam je povesti z dvema zadetkoma. V prvi tretjini tekme smo resnično igrali vrhunsko, čeprav smo potem malo popustili. Na srečo sta bili tudi druga in zadnja tretjina dobri. Pred tekmo se moramo le zazreti vase, razmisliti kaj želimo in če naredimo vse, kar znamo, bo v redu,« je po tekmi dejal Marchessault.

Gol za priključek je 13 minut pred koncem rednega dela dosegel Kyle Connor, a je zgolj 88 sekund kasneje Marchessault povišal na 3:1, zaostanka pa gostiteljem do konca tekme ni uspelo nadoknaditi.

Vratar Vegasa Marc-Andre Fleury je ubranil 30 strelov, vratar Winnipega Connor Hellebuyck pa 25. Zmagovalec tega dvoboja se bo v finalu Stanleyjevega pokala meril z zmagovalcem dvoboja Washington Capitals-Tampa Bay Lightning, z 2:0 vodijo Capitals.