Košarkarji Krke v letošnji sezoni Primorski predstavljajo nočno moro. Potem ko so bili Novomeščani uspešnejši v finalu 2. lige ABA, so sinoči Koprčane izločili še v polfinalu državnega prvenstva. Dolenjsko moštvo v finalu čaka Olimpija, prva tekma pa bo v soboto.

Nekaj ur pred današnjo odločilno polfinalno tekmo so na uradnem profilu Primorske na twitterju objavili, da so od sezone 2007/08 ekipe, ki so imele prednost domačega parketa na tretji tekmi, dosegle osem zmag in le en poraz. Koprčane je podatek navdajal z optimizmom, a je bilo jasno, da se Krka vnaprej nikakor ne bo predala. Po izenačenem prvem polčasu se je Primorska v tretji četrtini znašla v težavah z osebnimi napakami, saj so si štiri nabrali kar štirje košarkarji – King, Kosi, Hodžić in Joksimović. Trener Jurica Golemac se je tako moral prilagajati, a se to na parketu ni poznalo. Največ zaslug za to je imel fenomenalni Marijan Čakarun (na koncu 34 točk), ki je neusmiljeno polnil koš Novomeščanov in svojemu moštvu pred zadnjimi desetimi minutami priigral deset točk prednosti. Prav toliko so bili spredaj košarkarji Primorske še v 35. minuti, nato pa so se nerazumljivo povsem ustavili v napadu in metali le še za tri točke iz povsem neizdelanih položajev. Ponujeno je Krka izkoristila, prišla do delnega izida 17:5 in se veselila desete uvrstitve v veliki finale in prve po sezoni 2013/14.

»Začeli smo dobro in vsilili Primorski naš ritem igre, nato pa so nam Koprčani vrnili z enako mero v drugem polčasu. Kljub temu da smo bili sredi zadnje četrtine v izgubljenem položaju, sem zaupal igralcem. V zaključku je bil ključen Marko Jošilo, ki nas rešuje že vso sezono. Čeprav ni imel dobre tekme, je na koncu z energijo potegnil voz,« je po tekmi z nasmeškom na obrazu razlagal trener Krke Simon Petrov. Nič kaj razočarano pa kljub izpadu ni deloval Jurica Golemac. »Znova se nismo znali prilagoditi sodniškemu kriteriju, kar se nam je pripetilo tudi na drugi tekmi. Po vodstvu za deset točk smo se preveč sprostili in le še čakali konec tekme. Malo grenkega priokusa je, a s sezono sem zadovoljen.«