Čeprav jo je računalniški sistem zagodel organizatorjem druge polfinalne tekme državnega prvenstva med Rogaško in Olimpijo, opazovalcem tudi brez statistike ni bilo težko zaključiti, kdo je bil najbolj zaslužen posameznik, da so se Ljubljančani v Rogaški Slatini veselili napredovanja v veliki finale. Devin Oliver je bil prvo ime zmajev že v lanski sezoni, tudi tokrat pa je na dobri poti, da si zagotovi naziv Dnevnikovega igralca sezone. Moštvu trenerja Damjana Novakovića je 25-letni Američan nasul 20 točk ter k temu dodal še po tri skoke in asistence in bil tako z naše strani izbran za najboljšega posameznika drugih polfinalnih tekem.

Na drugem mestu je Oliverju sledil soigralec Gregor Hrovat, ki se je v četrti sezoni pri Olimpiji razvil v enega najbolj vsestranskih igralcev v državnem prvenstvu, obenem pa si izboril tudi mesto v reprezentanci. Triindvajsetletni Koprčan je tokrat dosegel 15 točk in devet skokov, zanj pa so to, kot tudi za Oliverja, bržkone zadnje tekme v Olimpijinem dresu. Hrovata si sicer predsednik Tomaž Berločnik in direktor Roman Lisac želita zadržati v klubu, a si branilec po naših informacijah silno želi po izkušnje v tujino, za katero je po letih zorenja v Heliosu in Olimpiji pripravljen.

V tokratnem izboru najboljših posameznikov drugih polfinalnih tekem je na tretjem mestu pristal Paolo Marinelli, ki je bil s 15 točkami, petimi asistencami in štirimi skoki najbolj zaslužen, da je Krka proti Primorski izsilila tretjo polfinalno tekmo. 23-letni hrvaški košarkar je nekdaj veljal za velikega upa, a se je predvsem v času pri Olimpiji o njem razširila informacija, da na treningih ne kaže prevelike želje po delu in napredku. Četrto je zasedel organizator igre Rogaške Rashun Davis, ki je proti Olimpiji dosegel 17 točk in se hrabro boril, a je bilo to na koncu premalo, na petem pa Krkin Marko Jošilo, ki je 11 točkam dodal še osem skokov.