Avstrijska hokejska ekipa se je s pričakovanim porazom poslovila od letošnjega svetovnega prvenstva. S 4:3 so bili boljši Čehi, ki bodo tako nastopali v četrtfinalu, Avstrijcem pa je pripadlo 14. mesto. Čehi so preko Tomysa Hyke povedli že v 31. sekundi, Filip Chytil je v tretji minuti povišal že na 2:0 za Češko. Izid je znižal Konstantin Komarek v 18. minuti, Dominik Kubalik (26.) Hyka (50.) pa sta zapečatila usodo Avstrijcev, ki jim nista pomagala niti gola Michaela Raffla v 51. in 58. minuti. Obe ekipi sta sicer svoji usodi zapečatili že prej, Čehi so imeli zagotovljen četrtfinale, Avstrijci obstanek v elitni skupini.

Rusi v tej skupini niso imeli težjega dela s Slovaki, po vodstvu z 2:0 po treh tretjinah, so v zadnji minuti tekme še dvakrat napolnili nebranjeno slovaško mrežo in tako na drugem mestu skupine za točko zaostajajo za Švedi.

V skupini B v Herningu so najprej Norvežani gladko odpravili Južno Korejo s 3:0, slednji se poslavljajo od elitne skupine, saj so v sedmih krogih zbrali le sedem porazov, dali štiri gole in jih prejeli kar 48. Norvežani so vknjižili prvo zmago in imajo na sedmem mestu lestvice te skupine tri točke. V drugi tekmi večera so imeli Kanadčani kar precej dela z Latvijci, saj je bil izid po rednem delu neodločenih 1:1. Nato je v podaljšku zadel Connor McDavid in Kanadi priboril pomembni dve točki za lestvico. S 16 točkami vodijo Američani pred Finci (13) in Kanadčani (12), četrti so Danci (11).