Priznanje la lige za najboljšega vratarja si prisluži čuvaj mreže, ki v sezoni prejme najmanj zadetkov. Oblaku lahko to uspe še tretjič zapored, saj je lansko sezono na 29 tekmah prejel 21 zadetkov, še eno pred tem pa na 38 nastopih zgolj 18.

Do pred kratkim je bil v tej prvini za tekočo sezono v vodstvu Nemec v dresu Barcelone Marc-Andre ter Stegen, a je zadnja tekma krepko premešala karte. Vodilno moštvo v Španiji je namreč doživelo prvi ligaški poraz sezone, s čimer je šla po zlu sezona brez poraza, hkrati pa so proti 15. ekipi na lestvici prejeli kar pet zadetkov (4:5).

V predzadnjem krogu je po drugi strani Oblak še 22-ič na 36 odigranih tekmah ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, v 77. minuti pa za povrh obranil enajstmetrovko Maročana Fayçala Fajra, s čimer je bil tudi junak končne zmage (1:0). Škofjeločan je tako tekmo pred koncem prvenstva pri 20 prejetih zadetkih, Ter Stegen pri 23.

Atletico Madrid se bo v sredo zvečer v Lyonu na srečanju z Marseillem potegoval za krono evropske lige. Ali bo Oblaku uspelo s svojim moštvom prvič osvojiti katero izmed evropskih klubskih tekmovanj in nato v nedeljskem zadnjem krogu la lige potrditi nagrado zamora, bo torej jasno ob koncu tekočega tedna.