Izborna komisija v sestavi Slavko Ivančić (predsednik), Dragica Petrovič, Mojca Menart, Blaž Maljevac in Gregor Stermecki je na festival uvrstila tudi skladbe Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad) v izvedbi Ane Štokelj, avtorsko pesem Kanela glasbenika Bogdana ter Številka srca Irene Vrčkovnik in Mjav.

Kalamari bodo nastopili s pesmijo Z mano se ne da, Klapa Semikanta s skladbo Tvoja lepota, Laurylin in Jan Bogatič s Sanjal bom, Manca Špik s Kjer pomol poljubi morje, glasbenica poljskih korenin Mila s pesmijo Jaz bi šla naprej.

Vračajo se tudi Prifarski muzikanti, in sicer s pesmijo Vrni se srce, Skupina Proteus bo izvedla Odklop, Steffy Pa sem šla, Swing Deal Passi nel blu, skupina The Plut Family pa bo predstavila Hej DJ.

Lani slavil Isac Palma

Komisija je določila tudi tri rezervne skladbe: Amiamoci ancora v izvedbi Francesca Squarcie, Morje trme in ponosa Vite Jordan in Mi žalost ne pristaja Tanje Srednik, so sporočili iz Avditorija Portorož, ki festival pripravlja v sodelovanju z občino Piran in RTV Slovenija.

Vrstni red nastopa bodo izvajalci izžrebali 28. maja v Avditoriju Portorož, kjer bodo na novinarski konferenci predstavili tudi priprave na letošnji festival.

Na samem dogodku bodo poleg velike nagrade Melodij morja in sonca podelili še nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo in izvedbo ter nagrado za obetavnega izvajalca oziroma avtorja, poimenovano po preminulem primorskem avtorju uspešnic, glasbeniku Danilu Kocjančiču.

Lani, na 37. festivalu, je s pesmijo Če te kdaj spustim iz rok veliko nagrado osvojil Isaac Palma.