Po sredini zmagi na zaostali tekmi petega kroga proti Gorenju iz Velenja so si rokometaši Celja Pivovarne Laško v državnem prvenstvu priigrali prvo zaključno žogico. Z današnjim uspehom proti Riku Ribnica bi si namreč dva kroga pred koncem zagotovili 22. naslov državnih prvakov in skupno 51. lovoriko v samostojni Sloveniji. V Celju je vse pripravljeno na slavje, tudi morebitni spodrsljaj pa za igralce trenerja Branka Tamšeta ne bi predstavljal tragedije. V tem primeru bi imeli namreč pred tekmama proti Krki v gosteh in Velenju doma še vedno dve točki naskoka pred Ribnico.

Toda o takem scenariju v taboru Celja ne razmišlja praktično nihče. Vsi namreč v en glas ponavljajo, da želijo zgrabiti že prvo priložnost in si hkrati naslov prvaka priigrati tudi za Jako Malusa, ki si je proti Velenju tako močno poškodoval koleno, da je zanj sezone že konec. »Po zmagi v Velenju smo samo še dodatno motivirani za tekmo z Ribnico. Vemo, kaj nam prinaša, in dali bomo vse od sebe, da že danes naredimo piko na i tej lepi sezoni,« pravi vratar Celja Aljaž Panjtar, ki se s soigralci dobro zaveda, da pred njimi ne glede na lepo priložnost ni lahka preizkušnja. Prva tekma med moštvoma v ligi za prvaka se je v Ribnici namreč končala z remijem 24:24.

Končnica za prvaka, 8. krog, danes ob 19. uri: Celje Pivovarna Laško – Riko Ribnica, Krka – Koper 2013, jutri ob 19. uri: Gorenje Velenje – Urbanscape Loka.

Končnica za obstanek, 8. krog, danes ob 18.30: Grosist Slovan – Trimo Trebnje, ob 20. uri: Jeruzalem Ormož – Maribor Branik, jutri ob 19. uri: Herz Šmartno – Dobova.