Senijad Ibričić je pred sredinim derbijem z Mariborom odstranil sedem šivov na zunanjem delu gležnja in se z vodilnim domžalskim zadetkom po poškodbi uspešno vrnil na igrišče. Po izboru Dnevnikove žirije je ofenzivni vezist postal najboljši posameznik 32. kroga v prvi slovenski ligi. »Čeprav smo izgubili možnosti za naslov prvaka, bomo do konca sezone igrali za navijače. Motivacije nam ne manjka,« pravi motor domžalske zasedbe.

Senijad Ibričić je za Bosno in Hercegovino odigral 44 tekem. Pred štirimi leti je sodeloval na svetovnem prvenstvu v Braziliji, a ga je Safet Sušić posadil na klop, kar je privedlo do konca njegove reprezentančne kariere. Prvo profesionalno pogodbo je podpisal v Zagrebu, od koder se je preselil v Split, ki je njegovo najljubše mesto. Ko bo sklenil športno pot, se bo preselil v srce Dalmacije, kjer je že pred leti kupil hišo. Nogometna kariera ga je vodila tudi v Rusijo, Turčijo in Iran, v zadnjih dveh letih pa je v dresu Kopra in Domžal spoznal slovenski prvoligaški nogomet. Vojna vihra ob razpadu Jugoslavije ga je že kot otroka pregnala iz rodnega mesta Kotor Varoš, njegovo življenje pa je postalo zahtevna preizkušnja po zgodnji smrti mame, medtem ko je bil oče zaradi zaposlitve v Sloveniji večino časa zdoma. Ker je bilo v družini šest otrok, so ga vzgajale tri snahe, ki jim je finančno pomagal, ko je začel delovati v profesionalnem nogometu.

Ibričićevo življenje je tudi zunaj igrišč povezano z nogometom. Njegov najboljši prijatelj je zvezdnik Rome Edin Džeko, ki so ga ta teden opazili v središču Ljubljane. »Dolga leta sva bila sostanovalca v reprezentanci, z družinama smo skupaj letovali, najini soprogi se odlično razumeta. Svojemu prvemu sinu sem dal ime po Edinu Džeku, ki je postal njegov krstni boter,« je povedal Senijad Ibričić, ki bi po koncu kariere najraje postal nogometni trener.