V zgolj enem tednu so divji psi v bližini Sitapurja na severu Indije pobili šest otrok, starih med pet in 12 let, še nekaj deset pa jih je bilo v napadih ranjenih, poroča Washington Post, ki se nanaša na lokalna poročila. Vaščani so sprva mislili, da za napadi stojijo hijene, po razkritju štirinožnih ubijalcev pa so pravico vzeli v svoje roke ter po ulicah začeli loviti in daviti pse ter nanje tudi streljati.

Zakaj so se potepuški psi nenadoma zarotili proti otrokom, so prišli na območje raziskovat strokovnjaki svetovne organizacije za varstvo narave WWF in indijskega inštituta za veterino. »Zanima nas razlog teh napadov, pa tudi, kako jih izpeljejo,« je za tiskovno agencijo ANI povedala Dinesh Chandra iz inštituta.

Meso z deklice trgali, ko je bila še živa

Divji psi na indijskih ulicah niso nič neobičajnega, odnos ljudi do njih pa se razlikuje od vasi do mesta: nekateri jih hranijo in jih celo peljejo na preglede k veterinarju, drugod pa jih pretepajo in podijo stran od naseljenih območij.

Stric desetletnika, ki je umrl pod šapami ene od zveri, je za Indian Express dejal, da ti psi po velikosti in obliki niso bili takšni, kakršni se običajno klatijo po ulicah. Med zadnjimi je umrla sedemletna Gita. »Grizli so jo po vratu, stegnih in trebuhu,« je za isti časnik komentiral lokalni prebivalec Ram Kripal. »Kose mesa so trgali z nje, ko je bila še živa. Če bi tja prišli nekaj minut kasneje, od njenega trupla zagotovo ne bi nič več ostalo,« je zatrdil.

Številni prebivalci Sitapurja so prepričani, da so psi začeli napadati otroke zaradi zaprtja nezakonite klavnice, saj so takrat ostali brez svojih rednih obrokov. Vodja lokalnih oblasti je vaščane posvaril, naj otrok na ulici ne puščajo samih, začasno pa so zaprli tudi nekaj šol.