Mariborčana sta 10. januarja obvestila Policijsko upravo (PU) Maribor, da je na njuno vozilo med vožnjo po Tezenski ulici streljal neznanec in povzročil več strelnih poškodb na vozilu. Zoper neznanega storilca sta naznanila sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Kot je v današnji izjavi za medije povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Maribor Robert Munda, so kriminalisti v preiskavi dogodka ugotovili, da manjka niz dokazov glede na podane izjave in opravljen ogled.

Na osnovi tega so utemeljeno sumili, da gre za kaznivo dejanje, ki se ni zgodilo na način, kot sta navajala oškodovanca, in da gre za podano krivo ovadbo, zaradi česar so policisti 3. maja zoper oba Mariborčana podali kazensko ovadbo.

Ni jasno, kakšen izplen sta načrtovala

Zakaj sta osumljena to storila, zaenkrat ni znano. »Dejstvo pa je, da sta doslej ravnala naklepno. Kakšen izplen sta iz tega še načrtovala, še ugotavljamo,« je dejal Munda. Orožja še niso našli, verjetno pa je šlo za pištolo.

Policisti tudi še niso ugotovili, kje je bilo streljano na vozilo. Zaenkrat glede na domneve policistov kaže, da do streljanja ni prišlo v Stražunu, kot sta trdila osumljena.

Eden od ovadenih, 35-letni Mariborčan, je v preteklosti po ugotovitvah policistov na območju Maribora izvrševal tudi druga kazniva dejanja. Policisti so ga tako ovadili tudi zaradi nasilništva, zaradi česar je bil 21. marca priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, je povedal Munda.

Čeprav je bilo v podobnem času, je Munda danes znova poudaril, da dogodek ni povezan z januarskim pretepom na mariborski tržnici, zaradi posledic katerega je umrl 25-letni moški.