Eden najpriljubljenejših in najuspešnejših glasbenikov na svetu pravzaprav, kralj latino pop glasbe, kot se ga drži sloves. Enrique Iglesias, ki bo v Sloveniji nastopil prvič, v okviru svoje trenutne svetovne turneje. Zanimanje za eno najbolj vročih in priljubljenih imen na svetovni glasbeni sceni je tolikšno, da bo zvezdnik namesto na prvotno načrtovanem enem nastopil na dveh koncertih, in sicer 12. in 13. maja. Novopečeni oče, njegova partnerica Ana Kurnikova je namreč pred nekaj meseci povila dvojčka, je pred koncertoma, kljub temu da pot ni bila ravno lahka, ekskluzivno spregovoril za Pilota.

V Ljubljani boste imeli kar dva zaporedna koncerta, saj je zanimanje za vaš nastop pri slovenskem občinstvu res veliko. Ste presenečeni? Veseli? Ste vedeli, da ste v Sloveniji tako priljubljeni?

Izjemno se veselim in sem v res velikem pričakovanju nastopov. Dejstvo, da bom nastopil na dveh koncertih, je čudovito presenečenje. Ne, nisem vedel, da sem pri vas tako priljubljen, sem pa zaradi tega seveda zelo vesel. Poskrbeli bomo za vrhunski nastop, najvišjo raven v najboljši možni obliki.

Ste že prej poznali Slovenijo? Morda celo veste kakšno stvar o deželi? Se boste za koncerta naučili kakšne slovenske besede? Oboževalci bodo tega zagotovo zelo veseli.

Seveda! Z največjim veseljem. Imam navado, da se vedno naučim nekaj vsaj osnovnih besed v jeziku države, v kateri nastopam. Te stvari me zanimajo. Poleg tega mi to pomaga dobiti občutek ali vsaj osnovno sliko o kulturi oziroma deželi, še bolj in predvsem pa vzpostaviti vez z občinstvom. To je še posebno na koncertih nepogrešljivo, ta energija, ki se pretaka in ki se mora pretakati medsebojno.

Zaradi koncertov in turnej potujete veliko in po vsem svetu. Nedavno sem imel intervju z enim od vaših glasbenih kolegov, med drugim mi je povedal, da ima navado, da si v vsaki deželi, v kateri nastopa, vzame vsaj nekaj časa tudi za ogled dežele, če je le mogoče, pa tudi kakšen izlet, obisk… Si boste kaj več Slovenije ogledali tudi vi?

Ko sem na turnejah, je večina časa namenjena počitku. Turneje so naporne in dolgotrajne, tudi veliko prevozimo, na odru pa želim od sebe dati le najboljše. No, ne glede na to, če je priložnost, se potrudim in jo izkoristim. Mi je pa zaradi narave stvari bolj kot izleti ali ogledi pomembno, da tudi brez tega dobim vtis o kulturi, ljudeh in absolutno tudi hrani (smeh).

V glasbi je za vami zdaj že opazna kilometrina. Kako se je Enrique Iglesias spremenil v vmesnem času? Če se ozrete v čas pred petnajstimi leti in ga primerjate z današnjim? Kaj bi rekli?

Rekel bi, da so se moje pesmi slogovno spremenile, kar je logično. In da bo tako tudi naprej. To se mi zdi nujno in tudi dobro.

Aktivni, pravzaprav zelo, ste tudi na dobrodelnem področju. Pomagate več dobrodelnim organizacijam. Ste kdaj razmišljali, da bi ustanovili tudi svojo, z vašim imenom?

Menim, da se bodo moje aktivnosti na humanitarnem in dobrodelnem področju še naprej nadaljevale v sodelovanju z organizacijami in fundacijami, kot je denimo Save the Children. Kot primer jo omenjam, ker njeno delo in dosežki kažejo, da resnično pripomore k spremembam in pomaga ljudem.

Raje kot o zasebnosti govorite o glasbi in delu, vsaj tak vtis sem dobil o vas. Pa vas bom vseeno vprašal: Kaj počnete v prostem času, zasebno?

Prosti čas zelo rad preživljam s svojimi psi, počivam (smeh), rad grem v kino, obožujem tudi vse vodne športe. No, zdaj je seveda na prvem mestu družina.