Doslej sta sezono brez poraza v prvenstvu osvojila le dva kluba. Leta 1929 je to uspelo Athletic Bilbau in leta 1932 Real Madridu. A obdobja težko primerjamo, saj je v omenjenih letih špansko prvenstvo imelo vsega 18 krogov, letos pa 38. In nekdanje znamke je Barcelona že zdavnaj presegla, saj je v prvenstvu neporažena od 8. aprila lani, ko je na 43 tekmah dosegla 34 zmag in devet remijev.

Zadnja izziva v sezoni sta dvoboj s 16. na lestvici Levantejem in 11. ekipo španskega prvenstva Real Sociedadom. »Ne bomo popustili. Pred seboj imamo pomemben cilj. Če nam to uspe, bo to res nekaj velikega,« pred zgodovinskima tekmama pravi kapetan Andres Iniesta, ki se po sezoni poslavlja od katalonskega velikana,

Poseben izziv pa je tudi pred argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem. Ta si želi v zadnjih dveh obračunih še kakšen gol v boju za zlati čevelj. Trenutno je s 34 goli najboljši strelec v Evropi, tri gole za njim zaostaja Egipčan v dresu Liverpoola Mohamed Salah, ki pa ga čaka le še ena prvenstvena tekma. Skupaj z Ronaldom ima Messi v svoji zbirki že štiri tovrstne lovorike, s peto bi se sam povzpel na prvo mesto na večni lestvici.

A velike cilje imajo tudi drugi španski klubi. Ronaldo upa, da bo okreval po poškodbi in bo dobro pripravljen na finale lige prvakov 26. maja v Kijevu proti Liverpoolu, Atletico Madrid s slovenskim vratarjem Janom Oblakom pa si že prihodnjo sredo želi zmago v finalu evropske lige v Lyonu na dvoboju z Olympique Marseillom.