Capone je razkošno domovanje s pogledom na miamijski zaliv Biscayne kupil leta 1928, ko so ga izpustili iz zapora Alcatraz, ker ga je spominjalo na sončne obale Italije.

Veliko vložil v varovanje

Za hišo naj bi odštel 200.000 dolarjev – za takratni čas celo bogastvo, veliko denarja pa je vložil še v varovanje, ki je bilo zanj razumljivo zelo pomembno: stražarnico, več kot dva metra visoke zidove okoli dvorišč in zunanjo razsvetljavo. Zgraditi je dal še vrtno hišico, umetno jamo iz koral ter 9 krat 18 metrov velik bazen, ki je bil največji zasebni bazen na Floridi v tistem času.

Ohranjene izvirne posebnosti

Slavni gangster je dvorec uporabljal kot prestižno pribežališče pred svojimi nezakonitimi posli v Chicagu. V spalnici hiše je leta 1947 tudi umrl. Njegova žena Mae Capone je domovanje leta 1952 prodala. Leta 2014 je miamijski dvorec kupila miamijska investicijska družba MB America in vložila 7,975 milijona dolarjev v njegovo popolno prenovo. Pri tem so ohranili vse izvirne posebnosti te čudovite hiše iz dvajsetih let prejšnjega stoletja. Med izvirnimi elementi so denimo stranišče, urejeno v slogu art deco, stropne svetilke, s ploščicami obložen kamin in terasa z oboki.

560 kvadratnih metrov bivalnih površin

V glavni stavbi so štiri spalnice in tri kopalnice. Nekdanja stražarnica z dvema spalnicama je zdaj hiša za goste, enonadstropna vrtna hiša s spalnico pa ima še teraso, ki ponuja čudovit pogled na morje. Razkošno domovanje ima skupno 560 kvadratnih metrov bivalnih površin. Francoska vrata, leseni parket, stebri, oboki in velika večdelna okna ustvarjajo brezčasen dizajn. Zunanje prostore krasijo stoletja stara drevesa, zasebna plaža in pristan za čolne. Med prenovo so restavrirali tudi svetilnik na jezercu in most, zgrajen iz rdečih koral. Skoraj sto let po tistem, ko je Al Capone ustvarjal svojo (ne)slavno gangstersko zgodovino, je obnovljeni dvorec pravi dragulj Južne Floride.