Giuliani je stopil na sceno pretekli teden, da enkrat za vselej konča neprijetno zgodbo o plačilu pornografski igralki Stormy Daniels za molk o spolnem odnosu s Trumpom, vendar je zadeve neizmerno bolj zapletel ter Trumpu povzročil še več težav.

Najprej s tem, da je na Trumpu prijazni ameriški televiziji Fox News presenečenemu voditelju mimogrede omenil, da je predsednik vedel za plačilo 130.000 dolarjev, ki jih je Danielsovi nakazal Trumpov odvetnik Michael Cohen. Trump je dotlej zanikal, da bi o tem karkoli vedel.

Partnerjem firme Greenberg Traurig je prekipelo, ko je Giuliani poskušal umiriti razmere in je napletal, da Trump ni vedel za vse podrobnosti o plačilu, ki ga je Cohen izvršil na svojo roko z računa svojega podjetja, ker je bil tako dogovorjen s Trumpom. Giuliani je potem razlagal, da so takšna plačila nekaj povsem običajnega v svetu slavnih in bogatih ter pribil, da tudi sam to počne za svoje stranke.

Mi ne bi odobravali takšnih plačil

»Ne moremo govoriti v Giulianijevem imenu o tem, kaj je mislil, ko je o tem govoril. Vendar lahko rečemo, da mi ne bi odobravali takšnih plačil z našega računa v imenu stranke, ki za to ne bi vedela,« je sporočila tiskovna predstavnica Greenberg Traurig Jill Perry.

Giuliani je aprila vzel neplačani dopust pri firmi Greenberg Traurig in se preselil k Trumpu, da mu pomaga pri pogajanjih s posebnim tožilcem za preiskavo ruske afere Robertom Muellerjem. Giuliani je v četrtek sporočil, da je odstopil s položaja pri Greenberg Traurig, ker se želi povsem posvetiti delu za Trumpa. New York Times je poklical firmo in izvedel, da ima Giuliani spet težave z resnico, saj so mu zaradi omenjenih izjav po televizijah pokazali vrata.