Slovenska teniška igralka Andreja Klepač nadaljuje z odličnimi igrami med dvojicami. S partnerico Mario Jose Martinez Sanchez sta se na turnirju serije masters 1000 v Madridu uvrstili v polfinale, potem ko sta včeraj v 72 minutah s 6:4, 6:2 premagali Britanko Johanno Konta in Kitajko Zhang Shuai, ki sicer obe slovita kot odlični igralki med posameznicami. Slovensko-španski par se bo danes pomeril s prvima nosilkama, Rusinjama Ekaterino Makarovo in Eleno Vesnino. Kot se za enega največjih turnirjev na peščeni podlagi spodobi, so na njem visoke tudi denarne nagrade, tako da sta si Klepačeva in Martinez-Sanchezova skupaj zagotovili najmanj 90.000 ameriških dolarjev zaslužka.

 Tamara Zidanšek se je po najvišji uvrstitvi sezone na svetovni lestvici (125. mesto) odpravila na turnir svetovnega izziva v Rim. V večnem mestu je igrala slabše od pričakovanj in na turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev izgubila v drugem krogu proti 23-letni Čehinji Jesiki Maleckovi (311. na svetu). Dobre igre na peščeni podlagi prikazuje Nika Radišič, ki je na zadnjih desetih dvobojih dobila devet tekem, ta teden pa uspešno nastopa v Kaposvarju.

 V Madridu je bilo moč videti staro zgodbo Novaka Đokovića. Srbski teniški as je z zmago v uvodnem krogu proti Keiu Nišikoriju, finalistu Monte Carla, drugič v tej sezoni nakazal, da se koplje iz krize. V drugem krogu je bil znova stari Đoković, ki je imel kopico psiholoških nihanj, s katerimi je težko premagati igralce najboljše svetovne petdeseterice. Britanec Kyle Edmund, 22. igralec sveta, je z odlično igro v Madridu potisnil Đokovića nazaj v brezno. Srbski mediji v zadnjih tednih iščejo razloge krize Novaka Đokovića, ki jim odgovarja, da ga nihče ne sili igrati tenisa in da to počne, ker uživa. Poudarja, da verjame, da je na pravi poti. Oglasila se je tudi žena Jelena. Priznava, da ima kritik tako na njen kot možev račun dovolj in da je z mobilnega telefona izbrisala nekaj aplikacij, ki objavljajo nepreverjene informacije. Dodaja, da sama ni kriva za poraze svojega moža in da mu stoji ob strani.

 Včeraj je Edmund z gladko zmago nad Davidom Goffinom potrdil odlično formo. Če je bil po uspehu nad Đokovićem vzhičen, ker mu je uspela najodmevnejša zmaga doslej, je včeraj proti osmemu nosilcu igral samozavestno, kot se spodobi po zmagi nad dvanajstkratnim zmagovalcem turnirja za grand slam. Otoški mediji so razkrili, da je Edmund velik navijač Liverpoola. To je postal z desetimi leti, ko je Liverpool leta 2005 v finalu lige prvakov po velikem preobratu premagal Milan. Njegov najljubši nogometaš je Brazilec Roberto Firmino. Glede na to, da Edmund svoje največje teniške uspehe dosega v Madridu, domačini pred letošnjim velikim finalom lige prvakov med Realom in Liverpoolom nad Britančevo izbiro niso navdušeni. Še posebej ne po tem, ko je vezist Reala Luka Modrić glasno navijal za Novaka Đokovića.