Lea Sirk je skladbo Hvala, ne! kot predzadnja zapela v obleki Davida Hojnika s štirimi spremljevalnimi plesalkami - Karin Putrih, Tajdo Kožamelj, Veroniko Škrlj in Anjo Möderndorfer. Kot spremljevalna vokalistka jo je spremljala Karin Zemljič. Slovenska predstavnica je pesem odpela v slovenščini, v zaključku pa je dodala delček v portugalščini. Točko je tudi nekoliko nadgradila. Najbolj je izstopal premor sredi pesmi, poziv občinstvu, da se pridružijo pri prepevanju.

Lea Sirk: Bili smo prepričani, da ne bo šlo

Do zadnjega slovenski predstavnici na stavnicah sicer ni kazalo najbolje, a je po pisanju multimedijskega portala RTV Slovenija - MMC po prvih dveh vajah in generalki zainteresirana javnost na novo odkriva slovensko pesem in predstavnico. Opisali so jo kot drugačno, izstopajočo.

Ko je Sirkova ugotovila, da je med skladbami, ki potujejo v veliki finale, je za RTV Slovenija - MMC povedala: »Občutki so dobri. Bili smo prepričani, da ne bo šlo, ker so bili že pri koncu z razglasitvijo držav, ampak zgodilo se je. In jutri je treba zgodaj vstati in delati naprej.« Sirkova ugiba, da je evropsko občinstvo in strokovno žirijo k odločitvi spodbudila njihova izvedba na odru, ne izključuje pa tudi možnost, da sta bila jeziček na tehtnici drugačna pesem in tišina sredi pesmi. Temu pritrjujejo tudi odzivi na družbenih omrežjih. Pogoste so pohvala, da je Sirkova na odru »ubila«, številni pa so se še nekaj časa po nastopu spraševali, če je bil »premor« sredi nastopa zaigran ali je šlo zares za tehnične težave.

Sirkova je po razglasitvi finalistov povedala še, da je šla med nastopom »na polno«, ter da je to pripravljena ponoviti še enkrat. Želje so se ji sicer izpolnile že na prvi vaji, ko je »začutila oder«, seveda pa si je z nastopom želela v domovino poslati tudi »neko potrditev«.

V soboto veliki finale

Skozi evrovizijsko tekmovanje gledalce letos prvič v zgodovini tekmovanja vodijo štiri ženske - Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado.

Včeraj izbrana deseterica se bo skupaj s torkovimi izbranci v soboto za zmago na 63. Eurosongu potegovala še z velikim petim, ki imajo že zagotovljeno mesto v finalu - Nemčijo, Francijo, Italijo, Veliko Britanijo in Španijo - ter gostiteljico Portugalsko.