Ruski predsednik je v rdečem dresu s številko enajst na tej že tradicionalni letni tekmi v veliki ledeni dvorani v Sočiju dva gola zabil v prvi tretjini tekme, v drugi je podal za gol, v zadnjih 20 minutah pa je dosegel še tri zadetke, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

V njegovi ekipi je bil tudi obrambni minister Sergej Šojgu, pa tudi prave »hokejske legende« Vjačeslav Fetisov, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski in Pavel Bure. Vrata pa je tako kot prejšnja leta znova branil guverner pokrajine Tula Aleksej Djumin.

V nasprotni ekipi z belimi dresi, sestavljeni iz ekipe nočne hokejske lige, pa so sodelovali guverner Moskve Andrej Vorobjov, šef podjetja Norilsk Nikel Vladimir Potanin in drugi, še navaja Tass.

Nočno hokejsko ligo so pred nekaj leti ustanovili na Putinovo pobudo. V njej sodelujejo hokejski navdušenci, tekme pa običajno potekajo zvečer. Pobudi so se kmalu pridružili tudi znani hokejski igralci, tudi tisti, ki so branili še barve Sovjetske zveze.

Prvo revialno tekmo nočne hokejske lige so oddrsali 7. maja 2012. Tudi tedaj se jo je Putin udeležil le nekaj ur po svoji predsedniški prisegi v Kremlju. Njegova slovesna prisega po letošnjih volitvah je potekala v ponedeljek, 7. maja.