Blejski policisti so danes zjutraj obravnavali močno pijano voznico, ki je bila iz prometa izločena med vožnjo iz Bleda proti Bohinju. Voznici je preizkus alkoholiziranosti že ob osmi uri zjutraj pokazal rezultat preko dveh promilov alkohola (0.98 mg/l). Do trenutka ustavitve je voznica v takem stanju prevozila slabih 20 kilometrov.

Sum vožnje pod vplivom alkohola naznanil drug udeleženec

Zaradi visoke stopnje alkohola je imela voznica pričakovano velike težave pri vožnji, v njenih dejanjih pa so se pojavili praktično vsi nevarni dejavniki vožnje v alkoholiziranem stanju. Gre za nenadna zaviranja in pospeševanja, prehitro in prepočasno vožnjo, uporabo nasprotnega smernega vozišča za vožnjo, prekratko varnostno razdaljo, odsotnost reakcij, nezavedanje okolice in podobno.

Koliko je bila voznica dovzetna za situacije v prometu priča tudi podatek, da najprej več sto metrov ni reagirala na modro luč policijskega vozila ter sireno in da je policijsko vozilo zaznala šele, ko jo je policist prehitel in ustavil s postopnim zmanjševanjem hitrosti. Ustavljanje je trajalo več kot pol kilometra, policist pa je bil v postopku precej ironično deležen očitka, da jo je s tem, ko jo je dobil na vožnji pod vplivom alkohola, spravil v težave.

Policija poziva naj se vozniki izognejo vožnji pod vplivom alkohola

V izogib povzročanju nevarnosti v prometu zaradi alkohola policija poziva udeležence, naj se izognejo taki vožnji in si vedno poiščejo drug prevoz. Ko enkrat pride do nesreče, situacije ne popravi ali omili noben izgovor, na slabše sposobnosti za vožnjo pa lahko vpliva že nizka stopnja alkohola. Sporočajo, da zato izločanje voznikov pod vplivom alkohola iz prometa ostaja ena od prioritet za zagotavljanje večje varnosti v prometu.