Na preostalih treh tekmah današnjega dne ni bilo kakšnih posebnih vprašanj o zmagovalcih. še najbolj izenačeno je bilo med Švico in Belorusijo, ko je bilo po prvi tretjini še 2:2, a so favoriti stopili na plin in na koncu je bilo zanesljivih 5:2.

Še manj dvomov je bilo med Južno Korejo in Nemčijo. Azijci, zanesljivo najslabša ekipa na SP, so v zadnji tretjini sicer dosegli častni gol, šele drugega na tem tekmovanju, niso pa mogli preprečiti pol ducata golov v svoji mreži. Nemci so po dveh porazih po kazenskih strelih tako prišli do prve zmage na SP.

Tudi Švedi, branilci naslova, so imeli lahko tekmo. Avstrija pač ni bila dorasel tekmec, severni sosedje ostajajo pri eni točki, odločilno tekmo bodo za obstanek bržčas igrali z Belorusi. Švedi so jim danes nasuli sedem zadetkov, s čimer so se Skandinavci začasno sami povzpeli na vrh lestvice skupine A. Imajo vseh 12 točk po štirih tekmah, tri več kot Rusi in Švicarji, a so Rusi s tekmo manj tudi še neporaženi.

Zato pa je zadnja tekma v Herningu postregla z manjšo senzacijo, ki so je bili veseli predvsem domači navijači. Če so Finci pričakovali lahko delo, so se ušteli, trdoživi Danci so na krilih domačih privržencev dvakrat povedli. Po drugem zadetku so jih Finci dolgo lovili in jih nazadnje tudi ujeli, izenačil je Mikael Granlund v 56. minuti. Ko je že kazalo na dodatni del igre, pa je Danska v 59. minuti izpeljala šolsko akcijo s podajo pred gol, kjer je plošček v mrežo preusmeril Nicklas Hardt in Dancem zagotovil velike tri točke, s katerimi so si praktično že zagotovili obstanek med elito.