Prva polfinalna obračuna v državnem prvenstvu sta minila brez presenečenj. Olimpija in Primorska sta unovčili prednost domačega terena in povedli v zmagah. Ljubljančani so ugnali Slatinčane, Koprčani pa Novomeščane. Drugi in morda že odločilni tekmi bosta v soboto.

Olimpija je v Stožicah krenila izjemno samozavestno in agresivno, s čimer je nasprotniku povzročala obilico težav. Prednost Ljubljančanov je hitro zrasla na dvomestno število in kazalo je, da bo Rogaška že do polčasa visoko zaostajala. A Slatinčani tudi po zaslugi glasnih navijačev niso obupali, za kar so bili nagrajeni. Ob koncu drugega polčasa so se namreč gostitelju tudi zavoljo nekaj zadetih težkih metov povsem približali in imeli celo možnost, da izid prvič po začetnih 0:0 izenačijo, toda Žan Kosič je zgrešil drugi prosti met. Če so košarkarji trenerja Damjana Novakovića v prvem delu še ušli višjemu zaostanku, mu v drugem niso mogli več. Olimpija je namreč po prihodu iz slačilnice še bolj pritisnila in vprašanje o zmagovalcu rešila že po treh četrtinah.

»Rezultat smo obvladovali praktično od uvodnega sodnikovega meta. Imeli smo precej dobrih obdobij, a nekaj tudi slabih. S tem nisem zadovoljen in to je nekaj, čemur bomo posvetili pozornost pred drugo tekmo,« je po zmagi povedal Zoran Martić. Kljub porazu večje razočaranosti v taboru Rogaške ni bilo. »Predvideval sem, da utegnemo imeti težave s skokom, in to se je tudi pokazalo. To je bila posledica tega, da je Halcomb igral z eno roko, Đuranović pa je bolan. Ob tem se je proti koncu poškodoval še Drobnjak. Ne vemo še, ali je kaj resnega. Če bomo želeli imeti na drugi tekmi kakršno koli možnost, bomo morali v tekmo kreniti bolj odločno,« je jasen trener Slatinčanov Damjan Novaković.