Raziskava je pokazala, da je bilo v Veliki Britaniji v roku pol ure uspešno dostavljenih kar 37 odstotkov naročil kokaina (v istem dnevu 83 odstotkov), na Nizozemskem v pol ure nekaj manj kot 40 odstotkov dostav (v istem dnevu skupno okoli 83 odstotkov), podobne številke so ugotovili tudi na Danskem. V Franciji, Nemčiji, Avstriji in Švici v prve pol ure dostave uspešno opravi med 18 in 25 odstotkov preprodajalcev mamil. Kar je bolje od dostavljalcev pic, ki v povprečju v manj kot pol ure pridejo v samo v 16 odstotkih. Na zemljevidu sicer izstopa Brazilija, v kateri je v prve pol ure po naročilu dostavljenih uspešno opravljenih kar 44 odstotkov dostav.

V raziskavi GDS so zajeli okoli 130.000 oseb iz 40 držav po svetu, v organizaciji se zavzemajo za varnejšo uporabo drog, osvetljujejo pa tudi težave na področju učinkovitosti zdravstvenih opozoril, povezanih z drogami. V GDS opozarjajo, da je sodelovanje pri raziskavi prostovoljno ter da ugotovitev najverjetneje ne gre razširjati na celotno prebivalstvo posameznih držav.

Evropska raziskava okoli 60 mest je marca letos pokazala, da Ljubljana sodi med mesta z največ kokaina in droge MDMA v odpadnih vodah. Da ljudje uporabljajo vse več kokaina in tudi MDMA, ugotavljajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), v društvu Drogart in pri policiji. V ljubljanskih odpadnih vodah so našli 449,76 miligrama kokaina na tisoč ljudi na dan, kar slovensko prestolnico uvršča na enajsto mesto med preučevanimi mesti.