Branilci naslova iz Oaklanda Warriors so s 15. domačo zmago v končnici zapored izenačili 27 let star rekord Chicago Bulls. Pri bojevnikih so tokrat prepričali vsi štirje zvezdniki, kapetan Stephen Curry je dosegel 28 točk, ujel sedem odbitih žog in osemkrat podal, Klay Thompson je prispeval 23 točk, Kevin Durant 24 točk, Draymond Green pa se je izkazal z 19 točkami, 14 skoki in devetimi podajami ter tako ostal brez zgolj ene podaje za trojnega dvojčka.

Čeprav je Anthony Davis za New Orleans Pelicans prispeval kar 34 točk in 19 podaj, Jrue Holiday pa trojnega dvojčka s 27 točkami, desetimi ujetimi žogami in enajstimi podajami, pa zgolj ta dva razpoložena igralca nista bila dovolj za preobrat.

Houston Rockets se morajo zahvaliti Chrisu Paulu, ki jim je prihranil še eno pot v Salt Lake City. Triintridesetletni ideolog ekipe, ki je poleg tega vknjižil osem trojk iz desetih poskusov, je bil z rekordom kariere in 41 točkami prvi strelec ekipe raket, od tega jih je v zadnji četrtini prispeval kar 20. Poleg tega je Paul prispeval še deset podaj in sedem ujetih žog, s čimer je bil posredno udeležen kar pri polovici vseh točk svoje ekipe.

Utah Jazz so se morali v ključnih trenutkih znajti brez zvezdniškega novinca Donovana Mitchella. Enaindvajsetletni košarkar je v tretji četrtini dosegel 22 točk in ekipi pred zadnjo četrtino pripomogel do vodstva z 80:75, a je moral sedem minut pred koncem dvoboja s poškodbo leve noge predčasno na klop. S skupaj 24 točkami in devetimi podajami je še enkrat več opozoril nase in zgolj potrdil naziv najboljšega novinca za to sezono. Priznanje bo prejel 25. junija na podelitvi NBA v Los Angelesu.

Zdaj so znani že trije polfinalisti od štirih, na vzhodu si je uvrstitev v konferenčni finale že zagotovila ekipa Cleveland Cavaliers, ki je z gladkih 4:0 odpravila Toronto Raptors, zadnji potnik pa bo znan v prihodnjih dneh, ko bosta odločilne dvoboje odigrali ekipi Boston Celtics in Philadelphia 76ers, Boston vodi s 3:1. Peta polfinalna tekma med Bostonom in Philadelphio bo v noči na četrtek v Bostonu.