Tarča napada je bilo iransko skladišče raket in raketometov v okrožju Kisva kakih 15 kilometrov od sirske prestolnice. Viri v sirski opoziciji medtem navajajo, da so izraelske sile napadle tudi borce sirskega režima na avtocesti med Damaskom in mestom Dara.

Sirska tiskovna agencija Sana poroča, da sta bila v napadu ubita dva civilista. Pred tem je poročala, da so sirske varnostne sire na območju južno od Damaska prestregle in uničile dve izraelski raketi.

Iransko oporišče južno od Damaska je bilo letos že dvakrat tarča izraelskih napadov. Iranska revolucionarna garda in njihovi zavezniki, šiitsko gibanje Hezbolah, se na strani sil sirskega predsednika Bašarja al Asada borijo že od začetka državljanske vojne v Siriji leta 2011.

O izraelskih napadih v Siriji so poročali nekaj ur po tem, ko je izraelska vojska v torek sporočila, da je oblastem na okupirani Golanski planoti naročila, naj odprejo in pripravijo zaklonišča zaradi »neregularnih dejavnosti iranskih sil v Siriji«. Izraelska vojska je sporočilo objavila malo pred nagovorom ameriškega predsednika Donalda Trumpa, v katerem je sporočil, da se ZDA umikajo iz iranskega jedrskega sporazuma.

V Savdski Arabiji prestregli raketi

Savdska Arabija je danes prestregla najmanj dve raketi v bližini prestolnice Rijad. Nad mestom so slišali več glasnih eksplozij, je poročala arabska televizija Al Arabija. V preteklih mesecih so jemenski uporniki večkrat izstrelili rakete v smeri savdske prestolnice, saj jih ta v Jemnu obstreljuje.

Savdska Arabija v Jemnu že tri leta z letalskimi silami napada položaje uporniških Hutijev. Med drugim jim očita, da jih podpira sovražnih Teheran, ki jih tudi oskrbuje z orožjem. Rijad je v četrtek podprl odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da ZDA izstopijo iz iranskega jedrskega sporazuma. Teheran je namreč večni sovražnik Rijada, ki po njihovem mnenju podpira terorizem.