Voznik in potniki so varno izstopili iz avtobusa. Lažje se je poškodovala ženska, ki se je v času incidenta sprehajala v bližini avtobusa, in so jo prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Očividka je povedala, da je najprej zaslišala glasno eksplozijo in videla ogromen oblak dima, ki se je dvigal nad avtobusom, ter množico ljudi, ki se je kriče razbežala.

Vozilo je bilo v lasti podjetja ATAC, ki je sporočilo, da je bil avtobus star 15 let in je »popolnoma uničen«. Napovedali so, da bodo uvedli preiskavo nesreče.

Incident je znova opozoril na slabo stanje javnega prevoza v Rimu. ATAC je namreč lani razglasil bankrot, potem ko je od leta 2009 do leta 2016 ustvaril 1,4 milijarde evrov izgube.

Flota tega podjetja sicer šteje okoli 2000 avtobusov. Po navedbah sindikata USB kar 30 odstotkov teh vozil ne bi smelo na cesto, njihova povprečna starost pa je 14 let. Po evropskih standardih bi morala biti flota stara največ sedem do osem let.

»Avtobusi so v Rimu zagoreli že neštetokrat. Ocenjujemo, da se takšen incident zgodi enkrat na mesec,« je dejal predstavnik sindikata Michele Frullo.