Policisti koprske policijske postaje za izravnalne ukrepe so v soboto pozno popoldne pri pregledu osebnega vozila in voznikove osebne prtljage našli 31 tablet z anaboličnim androgenim steroidom, ki so jih zasegli, moškega pa bodo kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Na avtocesti med Fernetiči in Gabrkom pa so v soboto zvečer kontrolirali osebno vozilo, v katerem je bil poleg voznika še 36-letni državljan Albanije, ki je imel pooblastilo lastnice za uporabo vozila. Kot lastnica vozila je bila navedena državljanke Albanije s prebivališčem v Italiji.

Pri pregledu identifikacijskih označb na vozilu so ugotovili, da je tipska nalepka ponaredek. Ni namreč ustrezala tipografiji, ki jo je predpisal proizvajalec. Poleg tega je bilo vozilo glede na prometno dovoljenje letnik 2012, medtem ko so bili vsi deli na vozilu proizvedeni leta 2010. Preverjanje po računalniških evidencah je pokazalo, da je Italija junija 2015 razpisala iskanje vozila.

Policisti bodo voznika in sopotnika, ki so ju zaslišali, kazensko ovadili zaradi ponarejanja listin. Avto so zasegli.