V parku Volkspark v berlinski četrti Friedrichshain je skupina ljudi organizirala piknik. Vreme je bilo za tak podvig kot naročeno, kako so se ga lotili, pa je sprva pritegnilo pozornost ostalih obiskovalcev parka, nato pa še policistov in gasilcev. Policisti, ki so prvi prišli na prizorišče, so bili v park napoteni z besedami: »Prosim, zapeljite se v Volkspark v Friedrichshainu. Očitno tam več oseb iz avtomobila vlači cele ovce, brez kože.«

Ko je patrulja prišla v park, so naleteli na prizor, ki je nekajkrat presegal njihova pričakovanja. Piknika v parku se je udeležilo okoli 150 ljudi, nad kupi žerjavice, ki je žarela nezaščiteno na izsušeni zelenici, pa se je obračalo, reci in piši, kar 12 jagenjčkov. Policisti so bili dodatno presenečeni nad iznajdljivostjo mojstrov žara, ki so za poganjanje priprav za obračanje jagenjčkov uporabili kar avtomobilske akumulatorje. Poleg tega jih je šokirala brezbrižnost odraslih, ki so dovolili, da so se otroci brez nadzora smukali okoli žerjavice.

Odgovornosti za piknik sprva ni želel prevzeti nihče, ko so policisti poklicali gasilce, da bi pogasili nedovoljeno postavljeno žerjavico, pa so se pričeli pritoževati, da praznujejo Jurjevo. Kljub prvi zadržanosti, so v nadaljevanju sodelovali s policijo. Ta je osebe popisala in ugotovila, da izvirajo iz BiH, Hrvaške, nekaj pa jih je bilo tudi nemških državljanov, piše berlinski Berlin Morgenpost, gasilci pa so žerjavico pogasili. Piknik kljub intervenciji ni šel povsem po zlu. Jagenjčki, ki so bili do prihoda gasilcev pečeni, so romali na krožnike navzočih, ostale pa so vrnili v vozila. Je pa policija navzočim naročila, naj čim prej zapustijo park.

Dogodek ni sprožil začudenja le pri policijski patrulji in gasilcih, ki so posredovali v parku, temveč tudi na spletu. Policija kljub temu sporoča, da s piknikom in obračanjem jagenjčkov v javnem parku ni nič narobe. Dodali so, da so dovoljeni tudi odojki. Razlog za posredovanje so bile namreč predvsem metode, ki niso bile varne, ter dejstvo, da žerjavica ne sodi na travnik. Organizatorje piknika bi zaradi zabave vseeno znala doleteti globa. Ta bi se po navedbah berlinskega časopisa znala gibati med 20 in 5000 evri.