Triinštiridesetletni Williams je bil očitno prepričan, da se mu ne bo potrebno sleči. Čeprav je namreč leta 2000 in 2003 že postal svetovni prvak, mu v zadnjih letih igra na veliki zeleni mizi ni šla od rok. Šest let ni osvojil naslova za točke svetovne lestvice, lani, ko se ni uvrstil niti na svetovno prvenstvo, pa se je odkrito spogledoval s koncem kariere.

V finalu je Williams prikazalo odlično igro. Po prvem dnevu je vodil z 10:7, v ponedeljek dopoldan pa je prednost povišal na 14:7. Kljub temu je v zaključku sledila prava drama. V 33. igri je imel relativno enostavno 'zaključno žogico', jo zgrešil in leto mlajši Higgins je znižal na 17:16. V predzadnji možni igri je Williams vendarle uredil svoje misli in zmagal. »To je neverjetno. Lani me ni bilo tu, danes pa sem svetovni prvak,« je dejal.

Williams je na novinarsko konferenco prišel odet le v brisačo, ki si jo je za mizo odvil in tako izpolnil obljubo, ki jo je dal po zmagi v četrtfinalu. »Če zmagam še kdaj, obljubim, da bom znova prišel nag. Danes bo dolga noč. Ko sem prvič postal svetovni prvak, sem spil kozarec mleka in šel v posteljo, danes, verjemite, da pred zoro ne bom šel spat,« je dodal Williams.