Pri Clevelandu je znova blestel prvi zvezdnik LeBron James, ki je dosegel 29 točk, v svojo statistiko pa vpisal še enajst podaj in osem skokov, izkazala pa sta se tudi Kevin Love s 23 in Kyle Korver s 16 točkami. V kanadski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit litovski center Jonas Valanciunas z 18 točkami.

Philadelphia je dosegla prvo zmago v konferenčnem polfinalu. Zanjo je najbolj zaslužen Hrvat Dario Šarić, ki je dosegel 25 točk, izkazala pa sta se tudi T.J. McConnell in Ben Simmons. Oba sta dosegla po 19 točk, s tem, da je prvi na svoj račun vpisal še sedem skokov in pet podaj, drugi pa je pobral 13 žog pod obema obročema in prispeval pet asistenc. Pri keltih je bil najbolj učinkovit Jayson Tatum z 20 točkami.

Peta polfinalna tekma med Bostonom in Philadelphio bo v noči na četrtek v Bostonu. V polfinalu zahodne konference Golden State in Houston vodita v zmagah s 3:1. Branilci prvega mesta iz Oaklanda merijo moči s košarkarji iz New Orleansa, rakete iz Houstona pa s tekmeci iz Salt Lake Cityja.

Cleveland : Toronto