Tu se mi poraja ključno vprašanje. Glede na to, da imajo omenjeni poslanci v Bruslju eminentne svetovalce, sklepam, da so dobili njihov nasvet, da naj se z vprašanjem udeležbe obrnejo nanj. Nemci in intelektualci po svetu vsekakor poznajo veličino in dela Karla Marxa. Kot omenjeno, to bi pričakoval tudi od bivšega komunista Milana Zvera. Že tretjič je razočaral s svojimi predlogi državljane Slovenije v Bruslju.

Prvič, ko se je pritoževal v evropskih inštitucijah nad kovancem, kjer je bil upodobljen legendarni partizanski komandant Franc Rozman Stane s peterokrako zvezdo. Rdeča zvezda na desetih evrih ga pa ne moti. Saj nikoli ni tega komentiral. Kakšno sprenevedanje?

Drugič, v evropskem parlamentu je predlagal odkritje plošče zaradi komunističnega nasilja v Sloveniji (pa ni bil uslišan), ter sedaj tretjič, spotaknil se je ob Karla Marxa in posledično ob njegova dela. Kot bivši član Zveze komunistov je Milan Zver zagotovo kdaj slišal za Karla Marxa in njegov boj za delavske pravice. Verjamem, da njegovih del ni veliko bral, še manj razumel. Ker jih v svoji knjižnici premorem kar lepo število, jih relativno dobro poznam.

Dobro pa se razumejo ti »naši« poslanci SDS na 600 grobišč zunajsodno pobitih »nedolžnih« žrtev, kot se sprašujejo: »Zakaj je Juncker sprejel takšno odločitev, ki žali vse tiste, ki so bili žrtve komunističnih sistemov?« S takšnimi neumnimi vprašanji tudi vi žalite lastno domovino in nas sramotite v evropskem parlamentu. To je žalostno in vaši volilci nosijo velik del krivde za takšna vaša početja.

Jaz pa sprašujem vas, vse tri evroposlance SDS: kaj pa je z zločini Črne roke, z zločini, storjenimi v hrvaškem Jasenovcu nad slovenskimi duhovniki, umorjenimi partizani na Sv. Urhu, obešenimi domoljubi na Frankolovem in ustreljenimi talci v celjskem Starem piskru, v Begunjah, v Mariboru, na Rabu, da ne naštevam koncentracijskih taborišč po Evropi, kjer je umiralo na tisoče nedolžnih Slovencev, pa z zverinskimi mučenji ujetih ranjenih partizanov s strani domobrancev, ustašev in četnikov?

To vas pa ne zanima in nobenemu ne postavljate nobenih vprašanj. Pa bi morali, da bi dokazali nekoliko več obzirnosti in dostojnosti do vseh Slovencev. Ne samo tistih, ki so pod okriljem RKC. V vaši stranki je sicer vse mogoče, vendar tokrat vsaj upam, da ne boste zaradi vsega navedenega zopet okrivili Karla Marxa.

Srečko Križanec, Štore