Po gladki zmagi v prvem krogu volitev 18. marca, ki mu je zagotovila drugi zaporedni šestletni mandat, je bilo ob današnji Putinovi prisegi največje vprašanje, ali bo vztrajal pri dosedanji politiki in ekipi ali pa s kadrovskimi spremembami nakazal tudi programske. Odgovor je prišel hitro s predlogom, da premier Rusije ostane Dmitrij Medvedjev, ki sicer še potrebuje potrditev dume, kar pa ne bi smelo biti vprašljivo.

Nekateri opazovalci so sicer pričakovali spremembe predvsem zaradi ocen, da Rusija potrebuje ekonomske reforme. Navsezadnje je tudi Putin sam ob izvolitvi obljubil, da si bo v tem mandatu poleg varnosti države prizadeval predvsem za dvig življenjskega standarda. Nekaj sprememb v vladi sicer bo, imela bo nova podpredsednika, prvi bo finančni minister Anton Siluanov, na drug položaj pa odhaja Vitalij Mutko, ki je vodil ministrstvo za šport v času dopinškega škandala in ga tako ne bo na čelu resorja v času svetovnega nogometnega prvenstva.

Veliko vprašanje ostaja, kaj bo Putin storil leta 2024, ko se mu izteče drugi zaporedni predsedniški mandat in po ustavi ne sme znova kandidirati za predsednika. Možnosti je več: lahko se spet za en mandat umakne na premierski položaj, kot je že storil po prvih dveh mandatih, lahko spremeni ustavo ali pa v naslednjih šestih letih poskrbi za naslednika.