Poleg drugih me je zbodla njihova »stara odprta rana« glede izjemnih dodatkov za borčevske pokojnine in pokojnine bivših oficirjev JLA. Trdijo, da so zaradi navedenega v Sloveniji nižje pokojnine. S podrobnimi podatki sicer ne razpolagam, upam pa si trditi, da bi imeli upokojenci višje pokojnine lahko tudi iz naslova prodanega orožja iz obdobja osamosvojitvene vojne, ko so neznano kam poniknili težki milijoni takratnih nemških mark. V nekaterih knjigah, ki so nam na voljo v Sloveniji, je to podrobno opisano tudi z imeni in priimki. Verjetno so tisti dodatki za pokojnine pravi drobiž v primerjavi z denarjem iz orožarske afere. Volilci, vzemite te knjige v roke in jih preberite.

Tudi z ukinitvijo takšnih inštitutov, kot je Študijski center za narodno spravo, bi te vržene milijone evrov zanj vložili raje v pokojninsko blagajno ali rdeči križ. Saj oni ničesar ne spravljajo, ampak izključno razdvajajo. Tega ne govorim na pamet, dokazov je več kot dovolj. Ta center je ustanovila Janševa vlada pred slovesom leta 2008. Čisto zapravljanje davkoplačevalskega denarja.

Pa še nekaj težko razumem v tej naši ljubi domovini, izjemno pozabljivost volilcev. Gledam TV in povedo, da SDS vodi v priljubljenosti strank pred volitvami. Stranka nas je skupaj z Erjavčevo DeSUS, že davno pokojnima strankama Državljansko listo in Slovensko ljudsko stranko, ki ima sicer vizijo, nima pa volilcev, navadne državljane, upokojence, veterane idr. z zakonom o uravnoteženju javnih financ v času Janševe vlade oropala za marsikatere dodatke. Te smo dobili delno nazaj pod vodstvom Cerarjeve vlade. Kljub temu da je Zmago Jelinčič v oddaji Tarča omenil, da ta vlada v štirih letih ni naredila popolnoma nič, kar seveda ne drži, so nam nekaj le povrnili. Le kaj je do zdaj naredil on? Sicer pa me to še najmanj zanima. Poleg zategovanja pasu za male ljudi je Janševa vlada hotela ukiniti tudi dva praznična dneva, drugi januar in drugi maj. Uspelo jim je za krajše obdobje samo en praznik z jalovim izgovorom, da smo edina država v EU, ki ima oba prosta dneva. Smo tudi ena redkih držav v Evropi, kjer se kolaborantom na proslavah klanja državni vrh. Zato ni nobenega izgovora glede praznovanja dveh dodanih dni in se sklicevati na Evropo. Me pa čudi, zakaj ni SDS s takratno koalicijo predlagala ukinitve kakšnega drugega praznika, ki ga je imela na voljo.

Vsi, na kateri koli politični barvi oblasti, nas tolažijo in nakladajo, da moramo v času krize stisniti zobe, v času gospodarske rasti moramo spet stisniti zobe, ker kaj bomo pa takrat, ko bo spet kriza? Marsikatero stranko in politika, ki še danes ne pozna krize, bo spoznal po 3. juniju.

Srečko Križanec, Štore