LG zadnjih nekaj let proizvaja odlične mobilne telefone. Modela G5 in G6 sta uvedla dvojno kamero, kjer ena zajema v širokem kotu, kar je telefon nemudoma spremenilo v unikatnega fotografskega sopotnika.

Kljub premišljenim in dobrim telefonom podjetje le ni doseglo želenih prodajnih uspehov. Tudi njihov zadnji paradni model, odličen V30, velja za enega največjih osmoljencev med telefoni zadnjega leta. Uporabniki so raje posegali po konkurenčnih modelih.

LG si je pri novem G7 ThinQ vzel nekoliko več časa za razvoj, k imenu so dodali besedico thinq, ki nakazuje na umetno inteligenco, ki so jo vgradili v telefonsko kamero. Ta prepoznava motive in temu primerno prilagaja nastavitve za zajemanje posnetkov. Umetna inteligenca postaja nekakšen trend novih telefonov, kar dokazujeta tako Apple kot Huawei. Sicer pa LG G7 nadaljuje tradicijo dvojne kamere, kjer ena zajema v širokem kotu. Obe leči sta še nekoliko izpopolnjeni in ponujata še kakovostnejše posnetke.

LG-jev premijski telefon prav tako posnema zdaj že kar uveljavljen trend zaslonov z zarezo na zgornji strani, kamor sta nameščeni prednja kamera in slušalka. Diagonala zaslona meri 6,1 palca in drugače od drugih premijskih modelov, ki se ponašajo z OLED-zasloni, LG v tem primeru stavi na LCD-tehnologijo. Telefon namreč oglašujejo kot model z najsvetlejšim zaslonom med vsemi telefoni, za kar ima zasluge prav omenjena tehnologija.

Nič kaj posebej ne gre pričakovati od baterije, ki je celo nekoliko majhna v primerjavi s konkurenco (3000-miliamperska), veseli pa smo lahko tega, da so se inženirji odločili obdržati vtič za slušalke, ki pri drugih modelih hitro izginjajo.

Zelo navdušuje podatek, da je LG pri razvoju umetne inteligence pri tem modelu združil moči z Googlom. Na ohišje telefona so namestili namenski gumb za priklic Googlovega pomočnika. Sistem naj bi bil celo tako učinkovit, da telefon lahko deluje kot nekakšna alternativa domačim pametnim zvočnikom (google home), ki jih upravljamo z glasom. V telefon so namreč namestili posebne mikrofone in tehnologijo za odstranjevanje šumov, ki omogočajo upravljanje z razdalje petih metrov.

Telefon naj bi na naše police prišel v začetku poletja, cena naj bi se gibala okrog 700 evrov, kar bo zagotovo dobra kupčija, glede na to, da se vrh ponudbe tekmecev giblje v razponu od 850 do 900 evrov.