»Kralj James« je znova pokazal svoje mojstrstvo. Štirikratni najbolj koristen igralec sezone, trikratni MVP končnice in trikratni prvak lige NBA (dva naslova je osvojil v dresu Miamija, enega pa Clevelanda) je med celotno tekmo svoje soigralce držal na površju, na koncu v svojo statistiko vpisal 38 točk, sedem podaj in šest skokov, hkrati pa prispeval odločilni točki za zmago. Osem sekund pred koncem razburljivega in izenačenega dvoboja je v zadnjem napadu vzel žogo v svoje roke in nekoliko iz leve strani iz dvokoraka z metom ob tablo dosegel točki za končno zmago s 105:103.

»Živim za take trenutke, ki pa niso pomembni le zame, temveč za celotno ekipo. Ker smo pred zadnjim napadom izkoristili vse minute odmora, ni bilo časa za razmišljanje, enostavno sem vzel žogo in naredil svoje,« je po dvoboju dejal James.

Poleg njega sta se izkazala tudi Kevin Love z 21 točkami in 16 skoki ter Kyle Korver z 18 točkami, medtem ko je bil pri kanadski zasedbi najbolj učinkovit Kyle Lowry s 27 točkami. Odpovedal je DeMar DeRozan, ki je dosegel zgolj osem točk.

Tudi druga današnja tretja tekma konferenčnega polfinala v mestu bratovske ljubezni je bila izjemno razburljiva in izenačena, končni epilog pa je dobila šele v petminutnem podaljšku. Gostiteljem ga je priigral Italijan Marco Belinelli, ki je na 89:89 izenačil 0,3 sekunde pred koncem rednega dela, v podaljšku pa so kelti pokazali svoje mišice in po dveh zmagah na domačem igrišču slavili še v gosteh.

V zmagoviti ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Jayson Tatum s 24 in Terry Rozier z 18 točkami, v domači pa so se poleg Joela Embiida, ki je dosegel 22 točk in pobral 19 skokov pod obema obročema, izkazala še J.J. Redick z 18 točkami ter avstralski organizator igre Ben Simmons s 16 točkami ter po osmimi skoki in podajami.

Tako Cleveland Cavaliers kot Boston Celtics četrta tekma, ki bo morda že odločilna, čaka v ponedeljek ponoči. V 129-letni zgodovini lige NBA, še nobena ekipa ni spreobrnila zaostanka z 0:3 v zmagah.