Navkljub temu da je v Španiji že od nekdaj običaj, da tekmeci ekipi, ki predčasno osvoji naslov državnega prvaka v znak spoštovanja pripravijo špalir, pa do slednjega očitno ne bo prišlo pred jutrišnjim prvenstvenim el clasicom. Novim prvakom, nogometašem Barcelone, bi ga morali pripraviti tekmeci iz Madrida, a je njihov trener Zinedine Zidane na današnji novinarski konferenci znova ponovil, da do njega ne bo prišlo.

»Po osvojitvi svetovnega klubskega prvenstva nam tudi oni niso pripravili špalirja,« je razlog za kršenje tradicije navedel Zidane. »Pri Barceloni so dejali, da tega niso storili, ker niso nastopili na tekmovanju, kar ni res. Če želiš osvojiti svetovno prvenstvo, moraš nastopati v ligi prvakov. O špalirju sicer ne odločam jaz, a oni nam ga niso pripravili, zato ga njim ne bomo niti mi. Njihovo osvojitev španskega naslova spoštujemo. Zame je to nekaj najtežjega. A če bi nam pripravili špalir, potem tudi mi ne bi prekinili tradicije,« je dejal Zidane.

Nedeljski el clasico bo sicer zadnji za vezista Barcelone Andresa Iniesto, ki po koncu sezone zapušča klub in se bržkone seli na Kitajsko. »Ni kot vsak nogometaš, je igralec, ki ga občudujemo. Vsi vemo, kakšna oseba je. Na tekmi se bomo z njim rokovali, mu čestitali in zaželeli srečo,« je še povedal Zidane.