»Najhuje je bilo na Ptujskem,« je danes povedal predstavnik za stike z javnostjo na Upravi RS za zaščito in reševanje Marko Lovše. Po njegovih besedah so imeli na severovzhodu sicer gasilci vso noč veliko dela zlasti s črpanjem vode iz kletnih prostorov, prekrivati pa so morali tudi strehe in podrta drevesa. Več kot 50 gasilskih enot, ki so sodelovale v intervencijah, je pomagalo pri odstranjevanju posledic neurij na več kot 250 objektih, je dodal.

V Ruperčah v bližini Maribora je v petek pozno popoldne zaradi udara strele zagorel stanovanjski objekt, so sporočili iz centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje.

V Zavrhu v občini Lenart se je nekaj po polnoči sprožil manjši plaz, ki je zasul polovico ceste. Gasilci so cesto očistili. V Ljutomeru pa je meteorna voda zalila trgovino.

Na ptujskem območju so gasilci od petka popoldne do danes zgodaj zjutraj izčrpali meteorno vodo iz več kot 200 objektov. Zaradi močnega neurja z obilnim dežjem, ki je v petek pozno popoldne zajelo območje mesta Ptuj, so gasilci napolnili s peskom 600 protipoplavnih vreč, ki so jih postavili na kritična mesta in razdelili tudi občanom.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je v petek nekaj pred polnočjo močan dež med popravljanjem strešne kritine zalil prostore stanovanjskega objekta. Gasilci so lastniku pomagali prekriti streho s folijo.

Na območju Krškega sta se v petek zvečer in danes ponoči na cesto podrli dve drevesi.

Gasilci so po Lovšetovih besedah še vedno na terenu in odpravljajo posledice neurja, zato bodo natančnejši podatki znani šele kasneje.

Danes: Spremenljivo do pretežno oblačno

Občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine, predvsem popoldne tudi posamezne nevihte, a bodo vmes tudi daljša suha obdobja. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo. Ponekod po nižinah bo lahko nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.

V nedeljo bo povečini sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Le izjemoma lahko popoldne v gorskem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature od 21 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.