Govedo in race na izletu

Ker se je čreda nemškega goveda odločila iti na neobičajen dnevni izlet, je morala čreda avtomobilskih voznikov pokazati precejšnjo mero potrpljenja. Najmanj osem krav je v nedeljo opoldne zakopitljalo na odsek avtoceste A1 pri Münstru v Nemčiji, zaradi česar so morali na njej ustaviti promet v obe smeri, dokler jih ni njihov gospodar odgnal s cestišča nazaj na livado. Dogodek je na srečo povzročil zgolj zastoj, ne pa tudi trčenja. Precej zvite pločevine in približno 10.000 evrov škode pa je epilog sprehoda račje družine pri nemškem kraju Bocholt. Neki 23-letni voznik je namreč spregledal, da se je ustavilo več pred njim vozečih vozil, ker so race prečkale cestišče. Ko je zavrl, je bilo že prepozno, povzročil je verižno trčenje, v katerem se je 23-letnik lažje poškodoval. Ptice so dogodek preživele brez praske, poročajo nemški mediji. S kraja nesreče so odracale še pred prihodom policije.

Pozor, padalci na drevesih!

Primorski gasilci so ob koncu tedna imeli precej dela z ljubitelji višav in adrenalina, ki so izkoristili ugodne vremenske razmere in po lastni krivdi obviseli na drevesu. V soboto ob 14.36 je nad vasjo Gabrje v občini Tolmin tuji padalec pristal v krošnji. Posredovali so tolminski gasilci, ki so nepoškodovanemu nesrečnežu pomagali sestopiti z drevesa in sneli padalo. Podobna nerodnost se je dan zatem ob 14. uri zgodila padalcu na vzletišču Lijak v občini Nova Gorica. K drevesu, na katerem je zasilno pristal, so se napotili člani enote za hitre reševalne intervencije. Hiteli so zaman. Še pred njihovim prihodom se je namreč padalec rešil sam.

Medtem ko je spal

Jeznorito je moralo biti nadaljevanje vožnje romunskega para, ki sta v petek zjutraj potovala skozi Slovenijo. Ustavila sta se na avtocestnem počivališču Lopata, kjer je Romunka odšla na stranišče. Ko se je vrnila k avtomobilu, je začudeno opazila, da je izginila njena torbica, v kateri je imela gotovino in dokumente. Policija je z zbiranjem obvestil in informacij ugotovila, da jo je ukradel neki predrzen storilec, ki je opazil, da je ženska pustila vrata vozila odklenjena, obenem pa ga ni zadržala okoliščina, da na sovoznikovem sedežu spi Romun. Kot da bi tat vedel, da ima tujec zelo globok in zdrav spanec.

Pazite se polagalcev kablov

Podobno predrzna je bila tudi skupina storilcev, o kateri so bili v nedeljo obveščeni policisti v Grosupljem. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da je skupina moških že 25. aprila izkoristila nepozornost oškodovancev. Pod pretvezo, da so prišli položit optični kabel, so ju osumljenci zvabili iz hiše, vstopili vanjo in odtujili nakit in gotovino. Da sta bila zakonca iz okolice Grosupljega okradena, sta ugotovila šele dan pozneje, ko sta o tem tudi obvestila policijo. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil.

Kolesarkina nesreča bo zabolela tudi upravljalca cestišča

Zgodilo se je v soboto okoli poldneva. Oseminšestdesetletnica je kolesarila v družbi še dveh oseb po makadamski cesti med Gornjim Igom in Rakitino. S kolesom je ženska zapeljala v večjo udarno jamo, izgubila ravnotežje in padla, pri čemer se je zelo udarila v glavo in desno ramo. Ker je nosila varnostno čelado, si glave na srečo ni huje poškodovala, je pa nastradala njena ključnica, za katero se je med pregledom v kliničnem centru izkazalo, da je zlomljena. Policisti v zvezi z njeno nesrečo zdaj zbirajo obvestila, kdo je tisti, ki je zadolžen za vzdrževanje odseka makadamske poti številka 728, na katerem zeva nevarna globoka luknja. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper upravljavca cestišča ustrezno ukrepali, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.