»Ko slišiš, da je suženjstvo trajalo več kot 400 let.. 400 let?! To se sliši kot izbira,« je dejal Kanye. S tem je želel povedati, da so bili temnopolti v ameriškem obdobju suženjstva tudi »mentalno zasužnjeni«, saj so kljub velikemu številu toliko časa dopustili, da se je izkoriščevalna situacija ohranila. A mu ni najbolje uspelo.

Njegova nespametna izjava je užalostila in razburila mnoge, tudi njegove oboževalce. Med snemanjem oddaje se je ob njo obregnil član tehnične ekipe, Van Lathan, ki je Kanyeju očital, da ne more tako neodgovorno ravnati z besedami, in da se zdi, kot da »sploh ne razmišlja,« sicer ne bi izrekel kaj tako neumnega.

Od dogodka je na twitterju že večkrat skušal opravičiti svoje besede. Zaradi njegove izjave sta se radijska voditelja hip hop in r'n'b oddaje »The Bounce«, BIGG in Shay Shay, odločila, da njegovih pesmi ne bosta več predvajala v etru, poroča Detroit Free Press. »S to potezo želiva izvajalcu odvzeti platformo, preko katere se lahko izraža,« sta dejala v izjavi.