Junak tekme v kanadskem Torontu je bil prvi zvezdnik Clevelanda LeBron James, ki je svojemu moštvu do zmage pomagal s 43 točkami in 14 podajami, Kevin Love pa je dodal 31 točk in 11 skokov. Toronto je proti konjenikom zapravil prednost domačega terena. Naslednji dve tekmi v seriji, ki se igra na štiri zmage, bosta v Clevelandu.

»Četudi je na prvi pogled viseti drugače, pa je ta zmaga plod ekipnega dela in je za nas zelo pomembna. Mislim, da moramo igrati tako tudi naprej, izkoriščati naše branilce in stalno pritiskati na tekmece,« je dejal James; na 23 tekmah končnic je dosegel po najmanj 40 točk, štirikrat letos. JR Smith je za zmagovalce dodal 15 točk, George Hill 13 in Jeff Green, ki je vstopil s klopi, 14.

Na drugi strani sta bila najbolj učinkovita DeMar DeRozan (24) in Kyle Lowry (21), vendar s soigralci nista našla odgovora na izjemni drugi polčas Clevelanda. Ta je tretjo četrtino začel z delnim izidom 8:0, v njej sta James in Love skupaj zadela 24 točk, toliko kot vsi igralci Toronta. Skupaj so gostje v tej četrtini zadeli 37 točk, zadnjo četrtino pa so za gladko zmago dobili s sedmimi točkami prednosti.

nba

Če je bilo v Torontu vse v znamenju šova James - Love, pa se je Boston namučil proti žilavi Philadelphii, ki je v drugi četrtini vodila z 22 točkami prednosti, ta pa se je še pred polčasom stopila na vsega pet. Ekipi sta se nato menjali v vodstvu preden je v drugem delu zadnje četrtine dokončno pobudo prevzel Boston, ki je s 17 naslovi prvaka najboljši v zgodovini NBA. V njegovi majici se je izkazal novinec Jayson Tatum z 21 točkami, še pet soigralcev pa je v statistiko vpisalo dvomestno število točk.

JJ Redick je vodil Philadelphio s 23 točkami, Robert Covington jih je ob osmih skokih dodal 22, Joel Embiid pa je zbral 20 točk in 14 skokov. Boston si je pred tekmama v Philadelphii priboril prednost dveh zmag, doslej pa se še ni zgodilo, da bi v končnici v seriji na sedem zmag po vodstvu z 2:0 izpadel.

nba