Še preden smo se prepustili lenobnemu vzdušju poletnih vremenskih razmer, ki so nepričakovano zaznamovale prvomajske praznike in pričakovano povzročile zastoje na cestah proti Obali, se je v Ljubljani odvil celodnevni dogodek strokovnjakinje za superživila in obrazno jogo Savine Atai ter njene kolegice, televizijske voditeljice Zvezdane Mlakar. Gala ženska in moški, celodnevni dogodek predavanj, delavnic in razvedrilnih točk, ki naj bi »moškim odprl srce, ženskam pa Venero«, je bil na Gospodarskem razstavišču, poleg predavateljev, ki so odpirali srce in dušo, pa sta se med nastopajočimi znašla tudi komik Vid Valič in pevka Rebeka Dremelj. O dogajanju na prizorišču je za portal Žurnal24 spregovoril eden od menda redkih moških obiskovalcev, ki ga je presenetilo neobičajno navdušenje nad Savino Atai. »Na tem predavanju sem dobil občutek, kot da gre za neko sekto, v kateri se slepo sledi vodji. Sploh ko sem videl nekaj žensk, ki so s steklenim pogledom požirale vsako Savinino besedo. Moram priznati, da je bilo to zame kar nenavadno. Nikoli prej nisem bil na kakšnem podobnem shodu. Zagotovo pa ima trenutno več privrženk kot katera koli politična stranka v Sloveniji,« je spletnemu portalu iz prve roke poročal moški obiskovalec.

Dragan Bulič izzval Leo Sirk, Miro Cerar redno pije sok

Ne tako evforično smo pevko Leo Sirk v kavarni Kristalne palače v Ljubljani pospremili na pot v Lizbono, kjer nas bo zastopala na izboru za popevko Evrovizije. Druženja ob kanapejih in penini sta se poleg predstavnikov medijev udeležila tudi direktor zavoda RTV Slovenija Igor Kadunc in urednik razvedrilnega programa Mario Galunič. Slednji je nekatere radovedne novinarje, ki so skušali mimogrede preveriti govorice o koncu njegovega urednikovanja, hitro utišal z besedami, da tokrat odgovarja izključno na evrovizijska vprašanja. Pogumnejša je bila Lea Sirk, ki jo je upokojeni radijski urednik z nacionalke in dežurni moralni svetilnik na področju slovenske popularne glasbe Dragan Bulič izzval z vprašanjem, zakaj na radijskih postajah med najbolj predvajanimi ne slišimo njene zmagovalne popevke z naslovom Hvala, ne. Sirkova je priznala, da nima pravega odgovora, a dodala, da bi jo za začetek lahko predvajali vsaj na nacionalnem radiu, saj so del medijske hiše, ki jo pošilja na evrovizijski izbor.

Manj pretresljivo glasbeno dogajanje je zaznamovalo kresovanja in slavnosti ob delavskem prazniku. Na ljubljanskem Rožniku so na večer pred govorom Zorana Jankovića o strpnosti in solidarnosti nastopili Rock Partyzani, v Mariboru Tanja Žagar, na Šmohorju pri Laškem, kjer je o pomenu prijaznega dogovarjanja med sindikati, delavci in delodajalci modroval predsednik Borut Pahor, pa je nastopila Nuša Derenda. Miro Cerar je medtem nagovoril pohodnike na Javorovici nad Šentjernejem, sicer pa so o odhajajočem predsedniku vlade in njegovi partnerici Mojci Stropnik v reviji Story pripravili reportažo. Par so namreč pospremili na sprehodu po ljubljanski tržnici in priložnosti ustrezno smo v prispevku največ izvedeli o njunih prehranskih navadah. Cerar zase pravi, da se dobro znajde za štedilnikom, a dodaja, da je žal brez vsakršnega talenta. Tisti, ki si svet radi poenostavljamo, bi ocenili, da se pred štedilnikom torej ne znajde dobro, a to ni pomembno, saj za njegovo zdravo prehranjevanje menda tako in tako skrbi Mojca, ki ji gre to odlično od rok, pišejo. »Prav svetlolaska mu namreč pred službo pripravi naravne sokove in malico, včasih tudi kakšno pito ali jabolčni zavitek,« so v reviji opisali velikodušne jutranje rituale Mojce Stropnik. Takšna vsakdanja romantika povsem razneži hrvaškega popevkarja Borisa Novkovića. Reviji Zvezde je zaupal, da med najlepša presenečenja prišteva večer, ko ga je partnerica ob vrnitvi s potovanja presenetila z okrašeno novoletno smrečico, to pa ga najbrž uvršča na vrh seznama nad prazničnim okrasjem najbolj navdušenih odraslih ljudi.

Iryna Osypenko Nemec stavi na duhovno rast, Dada Jerovšek troši

O romantiki smo na portalu Žurnal24 nekaj malega izvedeli še od Iryne Osypenko Nemec, soproge podpredsednika državnega zbora Matjaža Nemca. Nekdanja manekenka in vodja modne agencije je novinarki zaupala, da zaljubljenost vzdržujeta z vsakodnevnimi malenkostmi in da njeno mnenje o politiki soprog včasih tudi upošteva. Kaj meni o sodobni družbi, preobremenjeni s potrošništvom, je sicer podrobneje osmislila za revijo Lady. »Mislim, da se bomo vsi skupaj morali zamisliti nad pretiranim materializmom, nad potrošništvom za vsako ceno in ceniti vsakršno delo, zato da bomo lahko preživeli, mislim v dobrem pomenu besede. Ko omenjam preživetje, mislim živeti srečno z manj materialnimi dobrinami in večjo duhovno rastjo,« svetuje človeštvu.

Za Lady se je oglasila še Nemčeva strankarska kolegica in ministrica za delo Anja Kopač Mrak, ki bi se z besedami, da moramo poprijeti za vsako delo in biti srečni z manj denarja, zagotovo strinjala. Reviji tokrat sicer ni govorila o delu, pač pa je za uredništvo na hitro obnovila podrobnosti svojega izleta v London. Britansko prestolnico je obiskala s svojimi otroki, da bi imeli boljše izhodišče za raziskovanje znamenitosti, pa so si rezervirali hotel v samem središču mesta. Edini spodleteli načrt je, da jim ni uspelo pravočasno kupiti vstopnic za obisk filmskega studia Harryja Potterja. Že omenjeni Matjaž Nemec je tačas odgovarjal na anketno vprašanje v zvezi s kriptovalutami, ki so ga znanim zastavili v reviji Zvezde. Medtem ko nekdanja novinarka in trenutno predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik v kriptovalute ne verjame, pa Matjaž Nemec pravi, da dogajanje sicer spremlja, a je sam preveč konservativen, da bi si v to upal vložiti svoj denar.

Brez delovne požrtvovalnosti ne moremo računati na uspeh, v taisti tabloidni izdaji medtem ugotavlja tudi Dada Jerovšek, lastnica obsežne gostinske skupine Kaval Group. »Če ti zadostuje sivo povprečje, če ves čas razmišljaš, kako boš ob štirih končno prišel domov in gledal televizijo, velikega uspeha pač ne moreš doseči. V delu moraš najti neko dodano vrednost,« pravi Jerovškova, ki menda že deset let ni bila na pravem dopustu, pa tudi dodatke za opremo svojih lokalov največkrat nakupuje kar iz lastnega žepa. »Večkrat kupujem stvari za okrasitev lokala iz lastnega žepa in se potem sprašujem, zakaj sem brez denarja. Raje bi doma spala samo na vzmetnici, kot da lokali ne bi bili urejeni,« je še osvetlila vzrok svojih finančnih težav, ki najbrž vseeno niso prehude, saj v prihodnosti načrtuje vikend izlet na Islandijo.