»Če bi Janežič potoval v Doho bi izgubil skoraj ves teden treningov, ki je ključen v tem delu leta, saj je naš glavni cilj evropsko prvenstvo avgusta v Berlinu, kjer bo cilj zlata medalja,« je napovedal trener Janežiča Rok Predanič; podobno je igranje Zdravljice v nemški prestolnici napovedal že v Radenci 18. novembra lani, ko je na podelitvi dobil priznanje za najboljšega slovenskega trenerja leta 2017, med atleti sta bila najboljša Janežič in Ratejeva.

»Že v prejšnjih letih so bile vsake priprave boljše kot prejšnje, letos pa so bile še posebej dobre. Sem zelo vesel napredka, ne le Janežiča, ampak tudi ostalih iz moje skupine. Napoveduje, da bo iz nje na EP nastopila četverica: »Poleg Janežiča še Anita Horvat, v teku na 400 m prav tako Anej Zupanc, ter Kristina Dudek iz Hrvaške, ki se nam je pridružila oktobra lani.«

Dvaindvajsetletni Janežič in Horvatova sta zelo dobro tekmovala že pozimi in oba izboljšala slovenska rekorda na 400 m. Janežič je lani osvojil naslov evropskega prvaka do 23 let, predlani je bil polfinalist olimpijskih iger v Riu de Janeiru, peto mesto pa je dosegel leta 2015 na EP v Amsterdamu. Na letošnjem dvoranskem svetovnem prvenstvu marca v Birminghamu je v polfinalu dosegel sedmi čas (46,37) in za štiri stotinke zgrešil zaključni nastop najboljše šesterice.