Danci bodo SP gostili v dveh dvoranah. Obe sta novi in večnamenski, večja je Royal Arena v prestolnici, ki lahko za športne dogodke sprejme 12.500 navijačev. Nekoliko manjša pa Jyske Bank Boxen v Herningu za 11.000 gledalcev. Že pred začetkom SP so Danci ponosno sporočili, da so prodali več kot 300.000 vstopnic.

Predtekmovanje bo trajalo od 4. do 15. maja, že prvi konec tedna se obeta nekaj zanimivih klasičnih dvobojev (Češka –Slovaška, ZDA–Kanada), sledijo četrtfinalni boji 17. maja, ki bodo odigrani še na obeh prizoriščih, polfinale in finale ter tekmo za bron pa bo 19. in 20. maja gostila le koebenhavnska dvorana.

Rusi so se naloge »v istem letu osvojiti dve zlati medalji« lotili resno: v postavi imajo 16 igralcev, ki so zmagali v Pjongčangu, takrat sicer pod imenom olimpijski športniki iz Rusije zaradi dopinške kazni krovne olimpijske organizacije. Zdaj bodo na SP znova zaigrali kot Rusija, v ekipi pa je tudi Pavel Dacjuk, ki bo kapetan, ne bo pa najkoristnejšega igralca olimpijskih iger Ilje Kovalčuka. Rusija ima novega (začasnega) selektorja, namesto Olega Znaroka jo bo na prvenstvu vodil Ilija Vorobjov.

Na Danskem številni NHL zvezdniki

V zadnjih letih so bile OI najmočnejše tekmovanje v hokejskem svetu na reprezentančni ravni, letos bo verjetno SP po imenih celo močnejše. Kajti v Južni Koreji ni bilo vseh najboljših zaradi nesodelovanja lige NHL, na Dansko bodo številni prišli.

Med najbolj pričakovanimi sta ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin in Kanadčan Sidney Crosby, njuni ekipi igrata med seboj, eden od njiju bo zelo kmalu prost. Pri Kanadčanih imajo v postavi že Connorja McDavida, najboljšega strelca rednega dela, Američani pa Patricka Kana. S kar 18 NHL-ovci v ekipi velja Kanada za enega največjih favoritov za naslov 2018. Lani so Kanadčani prekinili serijo končnih zmag na SP pri številki tri.

Močno oslabljeni bodo Nemci, ki so na OI pripravili presenečenje in prišli do finala. V postavi manjka 15 igralcev z iger, zato se Nemci zavedajo, da bodo težko pripravili še eno senzacijo. Branilci naslova Švedi prihajajo na Dansko z desetimi NHL-ovci, tudi Oliverjem Ekman-Larssonom. Lani so Švedi v finalu premagali Kanadčane z 2:1 po kazenskih strelih, Rusi so bili tretji.