V Arboretumu Volčji Potok so med prvomajskimi prazniki obiskovalce tudi letos najbolj navduševala predvsem polja tulipanov. Ob sprehodu po parku sicer obiskovalce že leta vsako pomlad navdušuje več kot dva milijona barvitih cvetov in več kot 350 sort tulipanov, katerih podoba se iz dneva v dan spreminja, saj toplo vreme vsak dan sproti odpira in zapira njihove cvetove.

V Arboretumu pravijo, da v parku vsako leto nasadijo toliko različnih vrst tulipanov zato, da se lahko ti razcvetajo skozi daljše obdobje in obiskovalci čim dlje občudujejo njihove čare. Vsako leto posadijo tudi veliko drugih čebulic, med drugim več kot 50 vrst narcis. Obiskovalcem priporočajo zlasti ogled zanimive in bogate zasaditve tulipanov, ki so jo umestili nad otroško igrišče, prav tako pa jih opozarjajo, da ne spregledajo izbranih povečanih slik iz Narodne galerije v reprodukcijski tehniki, ki ustreza parkovnemu prostoru in razmeram na prostem.

V steklenjaku pri pristavi lahko obiskovalci še vedno občudujejo tudi edinstveno stalno razstavo kaktusov, ki vključuje preko 1000 rastlin iz zbirke Dušana Hrovatina. Najstarejši primerek šteje preko petdeset let. Poleg kaktusov rastlinjak ponuja sočnice, čebulnice, mlečke, tilandsije, kristate, bulbe in žive kamenčke, ki so pravi kameleoni v svetu rastlin, saj se njihova barva prilagodi barvi neposredne okolice. Obiskovalci lahko v parku tudi po praznikih še vedno občudujejo tudi stvaritve, ki so jih iz naravnih materialov ustvarili in po nareku krajine umestili v naravno okolje sodelujoči na že tradicionalni delavnici LandArt.

V parku, ki je odprt vsak dan od 8. do 20. ure, tudi med vikendi in prazniki, najdejo marsikaj zanimivega tudi najmlajši obiskovalci. Vedno jih namreč pričaka veliko otroško igrišče, ob njem pa kiti in dinozavri in v pravljičnem šotoru še njihovi najljubši pravljični junaki. Spoznajo lahko domovanje Rdeče kapice, Zlatolaske, Ostržka, Obutega mačka, Bikca Ferdinanda in drugih.

Na zelenicah v neposredni bližini otroškega igrišča si lahko ogledajo 13 najstrašnejših dinozavrov, ki vedno znova burijo otroško domišljijo. Občudujejo lahko tudi več kot deset kitov v naravni velikosti, najdaljši med njimi merijo skoraj 25 metrov. Ogledajo si lahko brazdastega in grbastega kita, kita glavača, veliko pliskavko, navadnega progastega delfina, navadnega delfina, okrogloglavega delfina ter mrko pliskavko. Na ogled so tudi orke, mala orka, srce in možgani, repne plavuti kitov ter kit glavač, ki nastopa v slavnem romanu Moby Dick.av