Goriški vratar Grega Sorčan je navdušil s predstavo v Stožicah, kjer je v 29. krogu prve slovenske nogometne lige preprečil zmago Olimpiji, in po izboru Dnevnikove žirije postal najboljši igralec kroga. Sorčan se je v letošnji sezoni prvič dokopal do točk, v napeti tekmi za prvo mesto pa je prehitel vročega mariborskega napadalca Luko Zahovića.

Sorčan je v nedeljo popoldan postal prava nočna mora za napadalce Olimpije, ki so proti goriškim vratom sprožili devetnajst strelov. Od tega jih je osem letelo v okvir Sorčanovih vrat, dvaindvajsetletni vratar iz Velesovega na Gorenjskem pa je ubranil prav vse poskuse in bil najzaslužnejši za delitev točk. V prvem polčasu je na izkušnje ukanil tudi poskus Roka Kronavetra iz enajstmetrovke, saj je žoga tako kot v prejšnjih poskusih letela v desni kot Sorčanovih vrat. »Zagotovo je bil eden najpomembnejših, da smo ostali neporaženi,« je obetavnega vratarja pohvalil goriški trener Miran Srebrnič.

Sorčan se je v Novo Gorico preselil leta 2015. Potem ko se je preizkušal pri Chievu v Veroni, je ocenil, da bi bila za njegov nogometni razvoj pametnejša vrnitev v domovino, kjer se je uspešno uveljavil v prvi ligi. Sorčan ni sledil vonju denarja kot nekateri njegovi vrstniki, da bi v italijanski ligi tvegal sedenje na klopi, ampak je raje izbral goriški klub, kjer nad njegovim udejstvovanjem bedi nekdaj odlični vratar Borut Mavrič, ki je v eri Tomaža Kavčiča tudi trener vratarjev v članski reprezentanci. Grega Sorčan je po oceni specializiranega nogometnega portala transfermarkt s 300.000 evri najvrednejši nogometaš Gorice, po kakovosti pa eden najprepoznavnejših.