Wanga je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na letališču sprejel namestnik severnokorejskega zunanjega ministra Ri Kil Song v spremstvu nekaterih uradnikov. Kitajski zunanji minister se bo med obiskom med drugim srečal s severnokorejskim kolegom Ri Yong Hojem, s katerim sta se sestala že aprila nekaj dni za tem, ko je Kim pripotoval na Kitajsko na pogovore s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom.

Wang je z obiskom v Pjongjangu postal prvi kitajski zunanji minister, ki je obiskal Severno Korejo od leta 2007, kar priča o težavnih odnosih med dolgoletnima zaveznicama v zadnjih letih. Kitajska je v ZN podprla vrsto ukrepov proti Pjongjangu zaradi severnokorejskega jedrskega programa. Peking si prizadeva, da ne bi bil potisnjen na rob ob zbliževanju na Korejskem polotoku, ki je pripeljalo do zgodovinskega vrha med Korejama.

Kim in Moon sta se minuli petek dogovorila, da si bosta prizadevala za popolno denuklearizacijo Korejskega polotoka. Prav tako sta se dogovorila, da si bosta prizadevala za sklenitev mirovnega sporazuma do konca leta.

Mirovni sporazum bi nadomestil krhko prekinitev ognja, ki velja od konca korejske vojne (1950-1953), do takrat pa bosta Koreji tehnično še vedno v vojni. Kitajska se je v korejski vojni borila na strani Severne Koreje.