V nogometni ligi prvakov bodo jutri in pojutrišnjem dobili finalista, ki se bosta za najprestižnejšo evropsko klubsko lovoriko udarila v soboto, 26. maja, v Kijevu. Real bo jutri zvečer na domačem stadionu Santiago Bernabeu branil prednost 2:1 s prve tekme v Münchnu. Enako prednost je imelo madridsko moštvo lani po prvi tekmi četrtfinala z Bavarci, a so gostje izsilili podaljšek na povratni tekmi, na kateri je bilo nekaj spornih sodniških odločitev na škodo Bayerna.

Real je v soboto na španskem prvenstvu z rezervno zasedbo premagal Leganes z 2:1. Proti Bayernu bo zaradi poškodbe manjkal desni bočni igralec Dani Carvajal, ki ga bo, tako kot v zaključku prve tekme v Münchnu, zamenjal krilni igralec Lucas Vazquez. Nacho, ki je prva izbira, zaradi poškodbe včeraj ni treniral. »Igralci imajo DNK prvakov, veliko zmagovalno miselnost, združiti moramo vse sile, da se uvrstimo v finale. Upam na še eno veliko noč na stadionu Santiago Bernabeu,« napoveduje eden izmed direktorjev madridskega kluba Emilio Butragueno, ki pričakuje, da bodo navijači pripravili peklensko vzdušje. Zinedine Zidane je dvoboj razglasil za tekmo leta in igralce opozoril, da ne smejo ponoviti napake iz četrtfinala, ko je Juventus izničil zaostanek 0:3 s prve tekme v Torinu.

Bayern je v soboto z rezervisti s 4:1 premagal Eintracht, ki ga vodi Hrvat Niko Kovač, v naslednji sezoni novi trener Bavarcev. Bayern je na zadnjih šestih tekmah le enkrat premagal Real in doživel kar pet porazov. »Bojim se, da imamo kompleks Reala. Zelo redko ga premagamo. V sredo na prvi tekmi polfinala smo imeli veliko priložnost, pa smo ponovno izgubili z 1:2, čeprav Real ni igral preveč dobro. Težko je premagati Real, ko igra odlično, ko pa nima svoje noči, je to treba izkoristiti,« meni klubska legenda Bayerna Franz Beckenbauer. Bavarci imajo velike težave s poškodbami, saj so na bolniški nosilci igre Alaba, Boateng in Robben.

Liverpool bo v sredo v Rimu branil prednost 5:2. Liverpool si je znova priigral slabo popotnico, saj je v soboto na angleškem prvenstvu doma le remiziral (0:0) s predzadnjim Stokeom, potem ko je Egipčan Mohamed Salah, stroj za doseganje golov, zapravil priložnost, iz katere je bilo težje zgrešiti kot zadeti. Roma je doma visoko premagala Chievo s 4:1, čeprav so Rimljani več kot pol ure igrali z desetimi nogometaši po izključitvi Jesusa. Z igralcem manj so dosegli dva gola in si tako okrepili samozavest. Italijani upajo na ponovitev scenarija iz četrtfinala, ko so proti Barceloni nadoknadili zaostanek treh golov po porazu 1:4 v Kataloniji.