Ptujski policisti so pred dnevi s kolegi iz Gorišnice in vodnikom službenega psa na podlagi odredbe tamkajšnjega preiskovalnega sodnika preiskali posest 56-letnika iz okolice Ptuja. Sumi, da Štajerec na veliko prideluje marihuano, so se izkazali za utemeljene, saj so jo našli v večjih količinah. Šestinpetdesetletnik je konopljo gojil v 13 kvadratnih metrov velikem prostoru znotraj hiše, ki ga je priredil za hidroponično gojenje marihuane.

Tam so policisti našli 78 sadik, še 99 sadik pa so našli za gospodarskim poslopjem. Sadike so bile visoke od 10 do 124 centimetrov, poleg njih pa so preiskovalci odkrili še 23 kilogramov posušene konoplje, 10 gramov preparata iz ekstrakta konoplje in večjo količino konopljinih semen. Nekoliko bolj nenavadna je bila naknadna najdba škatle z 243 inzulinskimi brizgami, v katerih je bila temna snov. Izkazalo se je, da gre za ekstrakt konoplje, ki se ga je iz eno- in trimililitrskih brizg nakapljalo za 443 mililitrov.

Policisti so 56-letniku zasegli tudi opremo za gojenje konoplje in ga odpeljali k preiskovalnemu sodniku ptujskega okrožnega sodišča, od koder je osumljenec moral v pripor.