Bolj ko se približujejo polfinalni boji v košarkarskem državnem prvenstvu, v boljši formi je branilka naslova Olimpija. Ljubljančani so zadnje štiri obračune proti Iliriji, Šentjurju, Krki in Heliosu dobili s povprečno kar 23 točkami razlike. Pri zadnjem uspehu proti Heliosu je v moštvu trenerja Zorana Martića največ pokazal Devin Oliver, ki je v slabih 23 minutah na parketu dosegel 20 točk in zbral pet skokov ter zabeležil statistični indeks 24. S tem je postal Dnevnikov igralec kroga in prevzel tudi vodstvo na skupni lestvici.

Devin Oliver pri Olimpiji igra drugo sezono. V lanski je z ljubljanskim moštvom prišel do pokalne in državne lovorike ter zaradi odličnih predstav na koncu osvojil tudi naziv Dnevnikovega igralca sezone državnega prvenstva.

V tokratnem izboru najboljših posameznikov 11. kroga lige za prvaka je na drugem mestu pristal Dragiša Drobnjak, ki je bil z 18 točkami in štirimi skoki med najbolj zaslužnimi, da je Rogaška ugnala Krko. Tretje je zasedel Matic Rebec (zmaga Primorske proti Iliriji, 18 točk, šest asistenc, štirje skoki), četrto Ramo Razvić (zmaga Šenčurja proti Šentjurju, 14 točk, 11 skokov, šest asistenc) in peto Miha Fon (zmaga Rogaške proti Krki, 17 točk in šest asistenc).